FOTO Ovo je najveća bundeva u Hrvatskoj, ni u snovima ne biste pogodili koliko teži

Foto: Antun Ivanković

SINOĆ je završio 12. tovarnički jesenski festival koji se održao u organizaciji Općine Tovarnik i Odbora za provedbu festivala. Na tradicionalnom tovarničkom jesenskom festivalu sudjelovalo je stotinjak izlagača, dok je brojne posjetitelje najviše zainteresiralo mjerenje najtežeg ploda bundeve.

Čak 660 kilograma teška je pobjednička bundeva koju je uzgojio Ivica Ribarić iz Kozaraca u Baranji. Drugo mjesto osvojio je Krunoslav Peulić iz Lovasa s bundevom od 440 kilograma, a treće mjesto  Zvonimir Tišnjer iz Nove Subocke s bundevom od 380 kilograma. Ponosni pobjednik s 12. tovarničkog jesenskog festivala otišao je s nagradom od 7000 kuna.

"To mi je hobi zadnjih deset godina, a u svom vrtu imam nekoliko većih bundeva i tikvica. Sjeme za ovu najveću bundevu nabavio sam preko interneta u Engleskoj, sorta Atlantic giant. Sjeme sam stavio u posudicu sa zemljom 8. travnju 2017., a u vrt je presađena 20. travnja i rasla je oko 160 dana na površini od sto kvadrata. 29. rujna bundevu sam ubrao i prevezao do Tovarnika", ispričao je Ivica Ribarić.

Predsjednik odbora za provedbu festivala Marinko Beljo rekao je da bundeva od 660 kilograma dobila titulu najveće, i to ne samo u Tovarniku i Hrvatskoj nego, prema dostupnim informacijama, i u široj regiji. Kroz godine, na ovu manifestaciju prijavljuje se sve veći broj izlagača i natjecatelja, a ove godine došli su natjecatelji iz Srbije, BiH, kao i gosti iz Njemačke. 

Koliki značaj ova manifestacija ima za ovaj dio Srijema govori činjenica da Festival raste iz godine u godinu, kako po broju izlagača, tako i po broju posjetitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.