FOTO Ova maskota privukla je pažnju na karnevalskoj povorci u Rijeci

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Danas je održana velika Međunarodna karnevalska povorka Riječkog karnevala. Sudjelovalo je više od devet tisuća maškara i oko 60 alegorijskih kola. Povorka je krenula u podne središtem Rijeke, predvođena meštrom i kraljicom karnevala.

U povorci su bile 93 maskirane grupe, od kojih je najviše domaćih, te grupe iz Italije, Slovenije, Mađarske, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Indije. No jedna skupina istaknula se svojom maskotom. Dok su oni bili maskirani u svinje, maskota im malo nalikuje na Gordana Grlića Radmana.

Mnoštvo zanimljivih maski

Danas je promet središtem grada bio preusmjeren, a povorka se kretala trasom od Ulice Ivana pl. Zajca preko Korza i Trga 128. brigade Hrvatske vojske do Rive. U povorci su, među ostalima, Karnevalska udruga Veseli oldtimeri – Rijeka s maskom Neka cijeli ovaj svijet, Krimejski feštari s maskom Tradicionalna, Karnevalska grupa Maškare Herceg Novi kao Novski Harlikini i mnoge druge grupe.

Tijekom ovogodišnjeg Riječkog karnevala održane su brojne zabave, manifestacije, predstave, natjecanja, kao što su Dječja karnevalska povorka, Humanitarni karnevalski gala party, Noć krinolina na brodu Marina, humanitarna Maškarana jota i Maškarana maneštra.

Tradicionalno "riječko peto godišnje doba" u sklopu 41. Riječkog karnevala počelo je u Rijeci 17. siječnja uz zvuk Antonjskog roga, a trajat će do Pepelnice, 14. veljače, kada prestaje vladavina maškara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.