FOTO Okupljalište poznatih Hrvata: U kultnom Saloonu nekad se ludo tulumarilo

Foto: Facebook

PRIJE tjedan dana na službenoj stranici Saloona na Facebooku objavljeno je nekoliko desetaka fotografija snimljenih tijekom osamdesetih i devedesetih godina u tom kultnom zagrebačkom klubu.

U moru onih koji su prošli kroz prostorije na zagrebačkom Tuškancu mogu se prepoznati i brojne poznate osobe koje su bile redoviti gosti kluba koji će ove godine proslaviti 46 godina postojanja.

Fotografije su izazvale mnoštvo komentara i lajkova onih koji jedva čekaju da poznati klub ponovno otvori svoja vrata. Podsjetimo, nakon 50 dana, Vlaho i Maro Srezović, u pratnji policije i temeljem pravomoćne sudske odluke, ušli su u prostor nekada kultnog kluba Saloon.

U listopadu 2013. godine tvrtka Klokan, osnovana samo par mjeseci prije, nasilno je ušla u Saloon tvrdeći da imaju pravovaljan ugovor za najam prostora kojeg su potpisali s KK Cibona, na čijem je čelu bio Ivica Lovrić, tada i danas pročelnik za sport Grada Zagreba. Dokument s kojim je provaljeno na koncu se pokazao nevažećim.

Nevjerojatno danas zvuči da su Vlaho i Maro Srezović mislili da se radi o provali, a tako su i pozvali policiju, no zaštitari Klemm Securitya koji su se pojavili ispred vrata Saloona tvrdili su da imaju pravovaljani ugovor s Cibonom te sve dozvole Grada Zagreba.

Policija se povukla te je tako počela devastacija i uništavanje Saloona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.