FOTO Novi show RTL-a: "Bilo je pitanje hoće li neki od kandidata umrijeti"

Foto: Luka Šangulin/Index

"ŽIVOT na vagi" novi je RTL-ov natjecateljski show za koji se slobodno može reći da će najviše utjecati na živote sudionika. Riječ je o hrvatskoj verziji "Biggest Losera" u kojoj onaj koji izgubi najviše kilograma postaje pobjednik.

U vili u elitnom zagrebačkom kvartu nalazi se 18 osoba s viškom kilograma, koje vježbaju i usvajaju pravila zdravog života uz pomoć trenera, nutricionista i liječnika. Onaj koji najviše izgubi, dobit će značajnu novčanu nagradu.

Po prvi put iza kamera kao kreativna producentica naći će se Antonija Blaće, dok će voditeljsku palicu preuzeti Marijana Batinić. Njih dvije svaki dan provode u kući s natjecateljima, a ne skrivaju da su se za sve njih jako vezale.

"Mislila sam da će ovo biti još jedan make over show, no mi ovdje spašavamo živote, uljepšavamo ih i naši kandidati se bore da opet pronađu sebe. Mene su fascinirali kao tim, pomažu jedni drugima, bore se zajedno, postali su prijatelji, braća i sestre. Puno su napredovali dosad", rekla je Marijana.

"Sve je tu da bi im se olakšalo, nutricionisti su stalno tu, prate se dnevnici prehrane i možemo se pohvaliti da smo dosad timski skinuli oko 300 kilograma. Osim toga možemo se pohvaliti zdravstvenim pomacima. Riješili smo se šećera i tableta, tlak se poboljšao...", dodala je Antonija.

Da je nekima situacija bila kritična svjedoče i liječnički nalazi.

"Nekim kandidatima koji su nam došli životi su bili doslovno ugroženi. Bilo je pitanje hoće li nešto poduzeti ili će umrijeti", istaknula je Antonija.

"Prvog dana snimanja dvoje kandidata nije moglo stajati na nogama. Trebalo se vagati, nisu mogli stajati ni minutu. Tresli su se, oblio ih je znoj. Nakon tjedan dana ti ljudi su stajali dva sata na nogama, a neki danas već trče maraton na traci", ispričala je Marijana.

No nije zdravlje bilo jedini problem, svi sudionici showa susreli su se s ruganjem, podsmjehivanjem i "dobronamjernim" savjetima. Zbog toga ne čudi da je u samo nekoliko sati nakon objave prvog trailera stiglo čak 500 prijava, a u nekoliko dana više od 1000.

Tijekom showa kandidati će biti podijeljeni u dva tima, a svakog tjedna će se vagati. Onaj tim koji je izgubio manji postotak kilograma, morat će izbaciti jednog svog člana, a kako smo mogli čuti, to im svaki puta teško pada jer brinu hoće ta osoba pokleknuti kad izađe u vanjski svijet.

Najteži kandidat ikad prijavljen u svijetu bio je Australac Kevin Moore, težio je 254,7 kilograma, a zanimljivo je da je u zagrebačkom showu drugi najteži kandidat ikada. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.