FOTO Lupino započinje međunarodnu promociju Lupinizma i to u najelitnijoj galeriji u New Yorku

Foto: Press

POZNATI hrvatski multimedijski umjetnik Stephan Lupino 23. ožujka održat će veliku izložbu u New Yorku u galeriji "Domenico Vacca". Na svojoj izložbi predstavit će dvadesetak djela među kojima će se naći pet vintage fotografija, osam skulptura, pet crteža, dvije maske i dva stolca.

"Ovom izložbom započinje internacionalna promocija Lupinizma", rekao nam je Stephan.

Lupinove skulpture predstavljaju njegovu transformaciju kao umjetnika za što je koristio elemente ljudskog tijela unutar nadrealnog koncepta. Konstantno učenje, beskompromisna predanost i svojevrsna ranjivost unutar transformacijskog koncepta dodatna su obilježja njegovih djela.

"Bilo koja transformacija može biti samo pozitivna, ne može biti ništa drugo", izjavio je Stephan.

"Moji radovi predstavljaju neki drugi svijet, nešto što je nadrealno i što je 100 godina ispred vremena", dodao je.

Pitali smo koja su njegova očekivanja, na što nam je odgovorio: "Želim upoznati svijet s Lupinizmom", te najavio kako će nakon New Yorka održati izložbe i u drugim svjetskim gradovima.

"München, Graz, Beč i Ljubljana samo su neki od gradova u kojima ću održati sljedeće izložbe u bližoj budućnosti", otkrio nam je.

Izjavio je i kako nema tremu jer su mu izložbe postale rutina. Sam Domenico Vacca oduševljen je njegovom skulpturom "Fire Woman" koja je postala zaštitno lice Domenicove elitne galerije koja se nalazi na križanju čuvene Pete avenije i 55. ulice u New Yorku.

Za New York kaže kako je to "njegov grad", te da se osjeća vrlo ugodno prilikom svakog posjeta. Lupino će otići u "Veliku Jabuku" krajem tjedna radi završnih priprema njegove velike izložbe. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.