FOTO Krvavi snagator iz Igre prijestolja otkrio kako se postaje najveća mrcina na svijetu

Foto: Instagram

ZVIJEZDA megapopularne serije Game of Thrones, 205 centimetara visoki i 179 kilograma teški Hafthór Júlíus Björnsson svojom impresivnom pojavom nije mogao proći nezamijećen kao nemilosrdni "The Mountain", no mnogi fanovi ne znaju da je Thor, kako ga zovu, mrcina i u stvarnom životu.

Štoviše, Islanđanin koji je u Igri prijestolja svom protivniku brutalno nasmrt zgnječio glavu golim rukama u stvarnom se životu upravo priprema za Svjetsko natjecanje za najsnažnijeg čovjeka i tome pristupa vrlo ozbiljno. Kada je počeo, imao je "tek" 110 kilograma.

Na Instagramu ga prati čak 336 tisuća fanova, s kojima redovito dijeli fotografije iz svoje svakodnevice, a pritom otkriva i goleme količine hrane koje redovito trpa u sebe.

Uz svakodnevno dizanje utega i druge vježbe, Thor dnevno pojede minimalno 14 jaja i nekoliko kilograma mesa, raspoređenih u čak devet obroka.

"Da, ovo je golema količina hrane i nikada ne bih nekom laiku preporučio da slijedi moj primjer", kaže snagator kojemu dan počinje u 6.50 ujutro, kada pojede šaku badema, popije proteine i odradi 30-minutni trening.

Prvi doručak u 7.30 započinje uz osam jaja, 200 grama zobenih pahuljica, borovnica, jagoda i avokada, a dva sata kasnije za marendu se počasti s 400 grama govedine, još toliko grama batata i šakom špinata ili drugog povrća.

Točno u 11.50 obavezno popije drugu dozu proteina, a u podne je na redu ručak od 400 grama piletine i 400 grama krumpira s povrćem, uz nešto voća. Dva sata kasnije na redu je 50 grama zobenih pahuljica ili batata, 2 banane, 150 grama rižinih pahuljica, smrznuto voće, šaka badema i maslac od kikirikija - sve to ubaci u mikser i zatim popije.

Još pola sata kasnije - sada već sa četiri obroka u "sistemu" - spreman je za još jedan težinski trening na kojem kao od šale digne 320 kilograma, a u 17.30 slijedi 60 grama proteina i dvije banane. U 18 sati na redu je prva večera, koja mu se sastoji od 500 grama govedine s krumpirom i povrćem.


U 20.30 obično pojede još pola kilograma lososa uz pola kile batata, a koji sat kasnije, neposredno prije spavanja, pojede još šest jaja, avokado, bademe i maslac od kikirikija.

"Pijem i mnogo vode i sokova kako bih unio još malo kalorija", kaže Thor, priznajući da se i tijekom noći također budi kako bi progutao nekoliko sirovih jaja.

Iako je scena u kojoj golim rukama drobi glavu u Igri prijestolja izgledala nadrealno, stručnjaci su nedavno utvrdili da bi muškarac njegove konstitucije i snage doista i mogao proizvesti dovoljno jaku silu da odraslom čovjeku smrska kosti lubanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.