FOTO Deve su stigle na tajnu lokaciju u Hrvatskoj, evo kako im se sviđa kod nas

Foto: Klikaj.hr

IAKO su prošli mjeseci otkako je đurđevački gradonačelnik Željko Lacković najavio da će u Hrvatsku Saharu, odnosno Đurđevačke pijeske doći prve deve, mnogi su u to sumnjali - no bili su u krivu.

Na zasad još uvijek tajnu lokaciju u okolici Đurđevca stigao je jednogrbi mužjak, grba ženka i mala dvogrba deva, koje se trenutno nalaze u karanteni, na jednom imanju u goricama, piše Klikaj.hr.

Njihov dolazak potvrdio je Mario Fuček iz tamošnje Turističke zajednice, koji je pritom otkrio i kako su se snašle u prvom susretu s novim domom.



"Stigle su – žive, zdrave, jedre, vesele" rekao je u eter Podravskog radija.

Građani bi ih prvi put trebali upoznati treću adventsku nedjelju u Etno selu, gdje su u tijeku pripreme za njihov dolazak. U tu svrhu grade se posebne nastambe u u sklopu đurđevačkog Starog grada, gdje je dovezena i veća količina nužno potrebnog pijeska. Uz deve, građani će moći vidjeti i druge životinje, sve u sklopu programa živih jaslica uoči božićnih blagdana.

Dolazak deva na područje Podravine izazvalo je popriličnu buru među lokalnim ljubiteljima životinja zbog kontinentalne klime u koju su stigle, no navodno je riječ o devama koje su navikle na hladnije vrijeme i niže temperature im ne bi trebale predstavljati šok, tvrde odgovorni za njihov dolazak.

Navodno je lokalna vlast na dovoženje egzotičnih životinja potrošila oko 30 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.