Fit Katolik nije šala: Katolici organiziraju grupni fitness u Zagrebu

Foto/Screenshot: Facebook/YouTube

U ZAGREBAČKOM Maksimiru će 1. lipnja biti organizirano grupno vježbanje katolika. Projekt Fit Katolik nije nikakva šala s društvenih mreža kako su mnogi pomislili, nego fitness projekt koji je pokrenuo vjernik Josip Vučko koji studira kineziologiju i koji je shvatio da postoji potreba povezivanja fitnessa i katoličanstva.

"Pošto studiram kineziologiju pa sam naučio neke stvari i shvatio kako kineziologija kao znanost može mijenjati čovjeka, a i u vjeri sam, došao sam na ideju da spojim vjeru i kineziologiju, budući da kineziologija vježbanjem utječe na čovjeka", kaže Vučko za Hrvatski katolički radio.

"Budući da vježbanjem dobivamo prevenciju bolesti, a Hrvatska je katolička zemlja sa 86% katolika, došao sam na ideju da se i među katolicima promovira ideja tjelovježbe", zaključuje.

Projekt Fit Katolik podržao je i svećenik Boris Jozić koji će nakon grupnog vježbanja u Maksimiru održati svoje predavanje, a cijeli program trebao bi završiti koncertom pjevača Alana Hržice koji će uskoro postati diplomirani teolog. Svećenik Jozić za HKR kazao je da je počeo vježbati s Vučkom jer je bio zapustio tjelesnu kondiciju, a ideja Fit Katolika ga je, kaže, odmah oduševila. 

Projekt Fit Katolik ima i svoju službenu stranicu na Facebooku koju je do sada lajkalo više od 500 ljudi, a svoj dolazak na grupno katoličko vježbanje potvrdilo je više od 600 ljudi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.