Filmska zvijezda o promjeni spola: Tek sada počinjem sličiti na sebe

Foto: Instagram

"NAJVEĆA radost je biti svjestan sebe. Znam da ljudima izgledam drugačije, ali tek sada počinjem sličiti na sebe. To je neopisivo", napisao je glumac Elliot Page u svojoj ispovijesti o transrodnosti u časopisu Esquire. 

Elliot, ranije poznat kao Ellen, prije dvije godine objavio je da se identificira kao transrodni muškarac. Sada je priznao da nije očekivao toliku reakciju te da su ga na premijeri filma Juno u Torontu prisilili da odjene haljinu.

"Transfobija je jednostavno takva, tako ekstremna. Mržnja i okrutnost su neprestani. Sjećam se da sam otišao i imao sam kombinaciju koju sam htio odjenuti. Rekao sam im da želim da to bude odijelo, a oni su uzvratili: 'Ne, moraš odjenuti haljinu' i zatim me odveli u jedan od otmjenih butika. To je bilo jako zaje*ano", ispričao je Elliot.

Danas je, kaže, sretan što je javno podijelio da je transrodan muškarac.

"Najveća radost je samo moći se osjećati prisutnim, doslovno. Izaći u grupi novih ljudi i moći sudjelovati na način bez da imam taj stalni osjećaj kao da bježim iz svog tijela, onaj beskrajni osjećaj tjeskobe, nervoze i želje da pobjegnem", rekao je glumac.

Podsjećamo, Elliot se prošle godine podvrgnuo operaciji uklanjanja tkiva dojke, odnosno potkožnoj mastektomiji, kako bi postigao muževniji izgled.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.