Film koji je dobio Zlatnog lava ima savršene kritike, Emmu Stone hvale zbog 18+ scena

Foto: Profimedia

O FILMU Poor Things priča cijeli svijet, a mnogi mu predviđaju nominaciju za Oscara. Sinoć je u Veneciji gotička drama natopljena scenama seksa čiju režiju potpisuje Yorgos Lanthimos dobila Zlatnog lava. Nakon projekcije, gledatelji su filmu pljeskali punih osam minuta.

Poor Things je adaptacija romana Alasdaira Graya iz 1992., opisanog kao "postmodernistička revizija Frankensteina".

Oprez! Spojleri!

Emma Stone glumi Bellu Baxter, "erotomanku" koja se utapa, a potom je u život vrati ludi znanstvenik Willem Dafoe. No ona se iz zagrobnog života vraća s mozgom bebe, što znači da sve mora ponovno naučiti.

 

Prije nego što je Dafoe uspije oblikovati u svoju savršenu družicu, ona bježi od društva sa svojim ljubavnikom Markom Ruffalom na dinamičnu avanturu širom svijeta.

98% na Rotten Tomatoesu

Film ima 98% na Rotten Tomatoesu, a kritičari su pohvalili Emmu Stone za glumu i hrabrost u filmu koji sadrži niz slikovitih scena seksa.

"Ovo je najhrabrija izvedba u karijeri Emme Stone. Uloga je imala teške fizičke i psihičke zahtjeve", stoji u kritici The Independenta.

Clayton Davis iz Varietyja također je oduševljen glumom Emme Stone te smatra da bi joj ova uloga mogla donijeti nominaciju za Oscara. Zbog štrajka scenarista i glumaca na premijeri u Veneciji nisu se pojavili ni Emma Stone, ni Willem Dafoe i Mark Ruffalo.

Gledatelji su ga na IMDb-u ocijenili ocjenom 8.1.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.