Evo koji se slavni Hrvati bore za svoje mjesto u politici na ovim izborima

Foto: Ivo Čagalj/Tomislav Miletic/Davorin Visnjic/Milan Sabic/PIXSELL/Facebook

"JA SAM nepresušna potreba grada Splita", izjavio je u veljači Siniša Vuco, HSS-ov kandidat za splitskog gradonačelnika, poznatiji po svojoj pjevačkoj karijeri, ali i ekscentričnom ponašanju. 

Vuco nije prvi, a ni jedini estradnjak koji se odlučio okušati u političkim vodama. 

Sve više poznatih ličnosti se pokušava ubaciti u politiku, a ne manjka ih ni na ovim izborima. Tako su se na listama uz profesionalne političare našli i neki pjevači, glumci, sportaši...

Među pjevačima tu je osim Vuce i Miroslav Škoro, koji se u posljednje vrijeme više fokusirao na politiku nego na glazbenu karijeru. Škoro se kandira za zagrebačkog gradonačelnika sa svojim Domovinskim pokretom. 

Tu je i Davor Dretar Drele koji se na listi Domovinskog pokreta kandidira za župana Krapinsko-zagorske županije. Domovinski pokret podržala je i bivša miss turizma Hrvatske Ivančica Pahor. 

Na listi Jelene Pavičić Vukičević našlo se nekoliko poznatih imena: pjevačice Sandra Bagarić i Zdenka Kovačiček, pjevač Ibrica Jusić te sportaš Josip Glasnović. 

Sportaši se nalaze i na listama HDZ-a, i to u Zagrebu bivši vaterpolist Dubravko Šimenc, a u Splitu kao kandidat za dogradonačelnika alpinist Stipe Božić. 

Uz Vesnu Škare Ožbolt stao je pjevač Drago Diklić. 

Glumac Marko Torjanac surađuje s Ankom Mrak Taritaš, a njegovi kolege Urša Raukar-Gamulin i Vili Matula na listi su Tomislava Tomaševića.

Njega podržava i Ivana Kekin, supruga pjevača Mile Kekina, koji se ove godine ne nalazi na listi, no nalazio se prošle godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.