Eurosong 2010: Google pokrenuo stranicu za praćenje popularnosti natjecatelja

GOOGLE se upustio u "predviđanje budućnosti" pa su uoči ovogodišnjeg Eurosonga pokrenuli specijalnu stranicu "Predictor" na kojoj se može pratiti popularnost predstavnika pojedinih zemalja. Na osnovu brojnosti pretraga, Google je napravio kalkulaciju koliko bi bodova pojedini predstavnik mogao osvojiti u Oslu. "50 posto glasova daje stručni žiri pa ne možemo predvidjeti kakvi će njihovi glasovi biti", navode iz Googlea.

Prva na listi je trenutno njemačka predstavnica Lena, koja bi prema Googleovoj kalkulaciji, da je danas Eurosong, osvojila 354 boda, a slijede je gruzijska predstavnica Sofia Nizharadze (233 boda) te Thea Garrett koja predstavlja Maltu (119 bodova). Za petama su im i poljski predstavnik Marcin Mrozinski te švedska predstavnica Anna Bergendahl, kojima bi pripao jednak broj bodova, po 115.

Hrvatske predstavnice, grupa Feminnem, trenutno su na 20. mjestu sa tek 30 bodova. No, pomoć našim uzdanicama u obliku cjelodnevnog guglanja neće imati nikakve koristi - s obzirom da ni jedna zemlja na Eurosongu ne može glasovati sama za sebe, Google je isključio iz statistika rezultate pretrage koji dolaze iz zemlje pojedinih sudionika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.