Ed Sheeran mora da je u ekstazi. Naime, dobio je plaketu Hrvatske diskografske unije

Foto: Press

Ed Sheeran je nakon nastupa u Zagrebu dobio "najveće diskografsko priznanje u Hrvatskoj". Sigurno je van sebe od sreće.

"Britanski kantautor Ed Sheeran dobitnik je najvećeg diskografskog priznanja u Republici Hrvatskoj, Multi-platinum Award Hrvatske diskografske udruge. Nagrada Multi-platinum Award za najuspješnijeg inozemnog kantautora hrvatskog radijskog etera (2014. – 2023.) i izniman utjecaj na glazbeno tržište u Hrvatskoj je dodijeljena umjetniku za vrijeme njegova boravka u Zagrebu", stoji u priopćenju.

Megapopularni britanski glazbenik s milijunima slušatelja diljem svijeta tako je iz Zagreba otišao s plaketom o tome da se emitirao na radijima u Hrvatskoj. 

U ime Hrvatske diskografske udruge, priznanje jednoj od najvećih globalnih zvijezda današnjice uručio je član Upravnog odbora Hrvatske diskografske udruge i direktor diskografske kuće Dancing Bear Silvije Varga.

"Dancing Bear tim ulaže puno truda i angažmana u Eda Sheerana od njegovog prvog izdanja, zbog čega nam je bila iznimna čast upoznati se s jednom od najvećih zvijezda današnjice. Nakon kratkog i simpatičnog razgovora, Edu smo uručili Multi-platinum Award priznanje koje je oduševljeno primio te istaknuo kako svoj primjerak nosi sa sobom prvim letom za London, a svoju zahvalnost Dancing Bearu je iskazao posvetom u kojoj nam zahvaljuje na dugogodišnjem radu i trudu", izjavio je Varga.

Statistika

Ed Sheeran je u posljednjih deset godina na prvom mjestu tjednih izvještaja Airplay Radio Charta, koji nastaje na temelju podataka servisa 1played, boravio ukupno 56 tjedana s ukupno sedam hit singlova – Shape of You (10 tjedana), Perfect (13), I Don't Care (s Justinom Bieberom, 7), Afterglow (1), Bad Habits (15), Bam Bam (Camila Cabello feat. Ed Sheeran, 6) i Eyes Closed (4). Osim toga, britanski kantautor je dvije uzastopne godine bio vlasnikom najpopularnije inozemne pjesme domaćeg radijskog etera – Shape of You (2017.) i Perfect (2018.), a na godišnjim izvještajima ARC 100 pojavio se s 22 pjesme.

Na digitalnom glazbenom servisu Spotify Ed Sheeran je 20. najuspješniji izvođač na svijetu, a broj pratitelja prelazi preko 115 milijuna. Pjesma Shape of You, koja je bila prva i u Hrvatskoj, druga je najslušanija pjesma na Spotifyu svih vremena s gotovo 4 milijarde streamova.

S preko 150 milijuna primjeraka Ed Sheeran je jedan od najtiražnijih pop izvođača, zbog čega se više puta našao na glazbenim listama popularnosti poput američke liste Hot 100 u sklopu magazina Billboard i službene britanske liste koju izlistava kompanija Official Charts. Tijekom 2017. godine Ed Sheeran je dobio priznanje Hrvatske diskografske udruge za najprodavaniji strani album u Hrvatskoj za ploču ÷ (Divide).

Koncert na zagrebačkom Hipodromu, održan u sklopu turneje +–=÷× Tour (The Mathematics Tour), bio je prvi nastup Eda Sheerana u Hrvatskoj. Radi se o najposjećenijem koncertu jednog samostalnog izvođača ikada u Hrvatskoj s brojkom od oko 70 tisuća posjetitelja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.