Dua Lipa neće nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru: "Ne poštuju ljudska prava"

Foto: Instagram

DUA LIPA neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Kataru zbog brojnih izvještaja o kršenju ljudskih prava. Britanska pjevačica kosovskog porijekla oglasila se na Instagramu putem Storyja otklonivši svaku mogućnost ne samo nastupa već i odlaska u Katar.

"Neću nastupati na Svjetskom prvenstvu u Kataru niti sam ikad bila uključena u bilo kakve pregovore oko nastupa. Bodrit ću Englesku izdaleka i radujem se posjetu Kataru kada ispuni sva obećanja o ljudskim pravima koje je obećao kada je dobio pravo domaćinstva SP-a", poručila je Dua Lipa.

Izrabljivali više od dva milijuna ljudi

Otkako je Katar pobijedio u kandidaturi za domaćina Svjetskog prvenstva, tamošnja je vlast dala brojna obećanja da će poboljšati prava radnika migranata. Međutim, organizacije za ljudska prava dugo su kritizirale Katar zbog zlostavljanja, pa čak i smrti radnika tijekom procesa izgradnje novih stadiona za Svjetsko prvenstvo.

Prošle je godine Amnesty International objavio izvješće u kojem je pisalo: "Unatoč uvođenju važnih zakonskih reformi, Katar još uvijek nije ispunio svoje obećanje da će prekinuti zlostavljanje radnika i izrabljivanje više od dva milijuna radnika migranata."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.