Domaći glumac o borbi s koronavirusom: Mislio sam da je gotovo, da umirem

Screenshot: HRT

DOMAĆI glumac i ravnatelj kazališta za slijepe i slabovidne osobe, Vojin Perić, progovorio je o svojoj borbi s koronavirusom, zbog kojeg je tri tjedna proveo u bolničkom krevetu u KB-u Dubrava.

"Tjedan dana sam bio na respiratoru bez svijesti, a svaki put kad bi gubio svijest, opraštao sam se sa životom", rekao je za u intervjuu za HRT.

Opisao je i simptome s kojima se susreo.

"To je kašalj koji vi ne možete vidjeti do sada u gripama, prehladama. To je po meni nezemaljski kašalj, to je kašalj kao da vam se uvuklo neko čudovište i čupa vam dušu", objasnio je.

Rekao je da je sve počelo s temperaturom i nekoliko tableta, ali kada je shvatio da tablete ne pomažu i da teško spava i diše, otišao je u bolnicu.

Teški simptomi

"Kad dišete iz sve snage kao da uopće ne dišete. Čujete to šumno disanje, ali ne proizvodi ništa, dakle nema efekta u plućima. Mislio sam da je gotovo, da umirem. Bila je neka velika bol u prsima i ja sam mislio da to je to. I doista, pripremio sam se onako u sebi, mentalno se oprostio od svih koje volim", priznao je.

Iako je zahvalan na svim željama oporavka koje je primio, kaže kako on nije taj koji je pobijedio virus, nego liječnici.

"Pobijedilo je umijeće liječnika. Kasnije kad sam slušao one kašljeve, ti ljudi su trčali po bolnici da bi spasili svaki život. Jednako su se zalagali, jednako intervenirali, od spremačica preko medicinskih sestara do liječnika", opisao je.

Vojin je otpušten iz bolnice te se danas dobro osjeća. Često hoda i biciklira i kaže da više ne osjeća tegobe u plućima, ali da ga ponekad bole mišići.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.