Doma ste za Novu? Evo što nude domaći TV kanali u novogodišnjoj noći

Foto: Press

KAO ŠTO smo to već učinili s božićnim programom, ponovit ćemo gradivo i što se tiče novogodišnjeg programa koje su za nas pripremili domaće televizije.

Odmah na početku pozabavit ćemo se filmskom ponudom, a nešto kasnije i uobičajenim "dočekušama" u kojem domaća uredništva već godinama pokušavaju što uspješnije spojiti humor, glazbu i godišnje preglede.

Ima svega, a mnogo toga moglo bi vas iznenaditi

Što se HRT-a tiče, prva nam dva programa za staru nisu pripremila ništa pretjerano zabavno s tim da je ekipa drugog zaključila da je stara godina najbolje vrijeme za loše komedije Kevina Jamesa i Adama Sandlera pa su se tako, jedna za drugom, našle "Čuvar životinja" i "Starci". Stoga, ako u četvrtak navečer od humora tražite više, drugi program neće biti vaša šalica čaja.

Treći program je uobičajeno kvalitetan pa ako ste naumili staru provesti gledajući klasike koji su vam možda promakli, treći je pripremio komade kao što su "Barbarela", "Bilo jednom na Divljem zapadu", "Invazija tjelokradica" i "Cigani lete u nebo".

I dok treći udara po klasicima, RTL je pripremio trash doček uz "Šumsku družinu", "Fantastičnu četvorku: Dolazak Srebrnog Letača", "Veliku gužvu u Kineskoj četvrti" i "Univerzalnog vojnika 3". Dakle, redom filmove koje niste pogledali dok su videoteke bile nešto što se otvaralo.

Što se suvremenog i suvislog filmskog programa tiče, Nova dominira na staru jer imaju "Gas do daske" i katastrofalni "Profesionalci u akciji" s Bruceom Willisom i Tracyjem Morganom u službeno najgorem filmu Kevina Smitha, međutim, Doma TV emitira posljednja dva nastavka Harryja Pottera i "Posljednjeg samuraja" s Tomom Cruiseom.

Dan kasnije, stvari postaju puno bolje, a HRT je tu izdominirao situaciju izvrsnim dokumentarnim filmom "Potraga za Sugar Manon" koji, ako već niste pogledali, obavezno morate popratiti. Tu su još i "Legende u Vegasu" i dokumentarac "Gospođa u stanu broj 6", a treći je nanizao filmove kao što su "Praznik u Rimu", "Hatari", "Žene na rubu živčanog sloma", "El Dorado", "Čovjek s Kapucinskog bulevara", "Zack i Miri snimaju pornić" i "Venera u krznu" pa vi birajte.

RTL po tom pitanju malo šara pa istu večer puštaju sasvim solidni "Ja, robot" s Willom Smithom, tragikomični "Pogled u budućnost" s Nicolasom Cageom i "Izbrisani" s Aaronom Eckhartom.

Nova ne bi bila nova da nisu pronašli način kako Stevena Seagala ubaciti i na prvi dan 2016. pa ako već niste, mogli biste propustiti njegovu "Smrtonosnu pošiljku", a tu su još i "Ledeni ubojica" sa britanskim Seagalom, Jasonom Stathamom i odlični "Hanna" koji se nikako ne uklapa u ovu seriju akcijskog šrota pa je vjerojatno zato i gurnut na sam kraj programa.

Dočekuše

E sad, što se dočeka uz male ekrane tiče, imamo dvije opcije. RTL je i ove godine zaključio da se ne žele igrati s ostalom djecom u pješčaniku pa zato ni nemaju TV doček pa se sve svodi na Novu i HRT.

HRT ima nešto što se zove "Montirani proces", a to nešto opisuju kao: "Kolaž četiriju emisija - Sretna nova! i Silvestro temeljene su na sudionicima uspješnih projekata iz 2015. godine - The Voiceu - Najljepšem glasu Hrvatske i Maestru, a dvije su najava projekata koji će, kako se očekuje, obilježiti 2016. godinu - talk show s Tarikom Filipovićem i satirični magazin ekipe iz News-bara".

Ukratko, ekipa News-bara radit će osvrt na proteklu godinu pa to budi nade da stvari funkcioniraju na dva polja: a) mogli bismo se nasmijati i b) News-Bar ekipa možda napokon završi u suvislom terminu, a ne "porno satu" na RTL-u.

Nova TV, s druge strane, ne zavarava se zabludama da hrvatske mase imaju apetit za bilo čim osim za starim dobrim seljaklukom pa nas u novu uvode uz sapunjare i narodnjake.

Ukratko: "Uz Svetu (Žarko Radić), Milu (Milan Štrljić), Stipu (Miodrag Krivokapić), i Ane (Barbara Vicković), za humor na Silvestrovo bit će zaduženi i popularni Barmen (Ivica Zadro) i Miroslav Škoro, kao i Doline (Branimir Vidić Flika), Policajac (Tomislav Štriga), Panki (Slavko Pintarić-Pišta). Sve zajedno će ih zabaviti čitava plejada glazbenika, od Jasmina Stavrosa, Nede Ukraden, Halida Bešlića do Jelene Rozge, Joleta, Petra Graše, Ivana Zaka, Mejaša i mnogih drugih".

Dakle, prava poslastica za babe, babe koje misle da nisu babe (ali zapravo jesu) i fanove Mejaša. Pa tko voli, nek namjesti protezu i izvoli.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.