Dokumentarac o Kostelićima dobio nagradu prestižnog američkog filmskog festivala

Foto: Press

DOKUMENTARNI film Gnothi Seauton autora Brune Kovačevića, rukovoditelja Produkcijskoga odjela Sport na Hrvatskoj radioteleviziji (HRT), dobio je jednu od prve tri nagrade na međunarodnome festivalu dokumentarnoga filma Worldfest u Hustonu. Riječ je o najstarijemu festivalu nezavisnoga filma te trećemu filmskom festivalu po starosti u Sjevernoj Americi koji se ove godine održava 49. put.

„Ugodno sam iznenađen. Ovo je drugi festival na kojemu je film dobio nagradu“, kaže Bruno Kovačević i dodaje: „Drago mi je i zbog Gipsa jer je uvijek govorio da su životi Kostelića obični i da nikoga ne zanimaju, a očito je da su njihovi životi nadahnuće ne samo ljudima u Hrvatskoj, nego i u svijetu“. Dodjela nagrada održat će se u subotu 16. travnja u Hustonu, a o kojoj je točno nagradi riječ, organizatori nisu željeli otkriti ni samome autoru.

Dokumentarni film Gnothi Seauton Brune Kovačevića govori o trnovitome putu i sportskim trijumfima najuspješnije hrvatske sportske obitelji Kostelić. Svoju svjetsku premijeru imao je u veljači u jednome od najpoznatijih kina na Beverly Hillsu, a reakcije su američke publike bile odlične. Nakon projekcije je filma Janica Kostelić izjavila: “Vrlo sam sretna. Jednoga dana moći ću pokazati svojoj djeci čime sam se bavila i što smo postigli u životu njihov ujak i ja. Nadam se da će im to biti poticaj da i oni takvo nešto postignu.”

Podsjetimo na to da su prvi kadrovi filma snimljeni kad je Janica imala samo osam godina, a posljednji nakon Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, na kojima je Ivica četvrti put osvojio olimpijsko srebro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.