Dobro jutro, Hrvatska vraća se u prošlost: HRT emisiju "osvježio" starim voditeljima

Foto: Krasnodar Peršun/HRT

OD PONEDJELJKA, 28. ožujka, televizijska emisija Hrvatske radiotelevizije Dobro jutro, Hrvatska doživjet će promjene.

Na zahtjev mnogobrojnih gledatelja, kako kažu s HRT-a, emisija će ponovno svakoga jutra počinjati pjesmom "Dobro jutro" uz koju su se godinama budili, autora Rajka Dujmića i Steve Cvikića.

>>>Promjene u Dobro jutro, Hrvatska: Sanja Doležal odlazi, a Vlatka Pokos se vraća na HRT?<<<

Emisija će se i koncepcijski promijeniti. Urednica Ana Milić najavljuje da će biti više reportaža, priloga i priča iz svakodnevnoga života, a reporteri će, kad za to bude valjanoga razloga, ići na teren. Teme će se u studiju obrađivati detaljnije, a svakodnevno će se tijekom emisije, kao i dosad, uživo javljati reporteri iz HRT-ovih centara diljem Hrvatske s aktualnim, životnim, kulturnim, društvenim i ostalim temama važnima hrvatskim građanima. Želja je Ane Milić vratiti u emisiju, koliko je to moguće, glazbu uživo.

Novost su i voditeljski parovi. Davoru Meštroviću, Karmeli Vukov Colić i Jeleni Pajić pridružit će se Ljiljana Vinković, Ljudevit Grgurić Grga i dogogodišnji voditelj emisije Dobro jutro, Hrvatska Mirko Fodor. Iako su se u medijima pojavila nagađanja da će jedna od voditeljica biti Vlatka Pokos, to se nije ostvarilo.

"Drago mi je što sam se vratio u emisiju u kojoj sam proveo gotovo dvadeset godina. Veselim se druženju sa starom ekipom, a siguran sam da će biti jako ugodno raditi s kolegama s kojima sam surađivao na nekim drugim projektima”, rekao je Fodor.

Vinković i Fodor par su koji će u ponedjeljak točno u 7 sati pozdraviti gledatelje.

"Sretna sam što ću nakon četiri godine opet biti na malim ekranima. Sad više neću morati odgovarati brojnim gledateljima na pitanje Zašto vas nema?", rekla je Vinković i dodala:

"Veseli me forma ove emisije jer dopušta da budemo svoji i prirodni, a to gledatelji cijene. Jako mi je drago zbog Mirkova i Grgina povratka jer svi zajedno svojim radom možemo dati velik doprinos HRT-u".

Ljudevit Grgurić Grga posljednji je put radio pred kamerama prije šesnaest godina. Otad je radio uredničke poslove na Hrvatskoj televiziji te vodio i uređivao emisije na Drugom programu Hrvatskoga radija.

"Radujem se biti dijelom kultne televizijske emisije s tako dugačkim stažem i provoditi jutra s našim dragim gledateljima", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.