Osnovnoškolci u Čačku pomogli starici koja se srušila na ulici: "Odrasli nisu stali"

Ilustracija: Patrik Macek/PIXSELL (Na fotografiji nije događaj iz teksta)

TROJE učenika osmog razreda osnovne škole Ratko Mitrović u Čačku pomoglo je ženi koja se onesvijestila na autobusnoj stanici.

Učenici su se vraćali sa sistematskog pregleda u bolnici te vidjeli 65-godišnju ženu kako pada i udara glavom u beton. "Starica je bila pored nas dok smo čekali autobus. Bila je blijeda, drhtala je, ali smo računali da je to zbog velike vrućine. Međutim, odjednom se srušila. Tako je nezgodno pala da je glavom udarila u beton, cijelo lice joj je bilo razbijeno, krvavo, tijelo u modricama. Pokušali smo joj maramicama zaustaviti krv jer nije mogla do zraka od krvi", ispričala je za Blic učenica Tamara Jelić.

Njena kolegica Tamara Pavlović ispričala je da su ženi masirali ruke i vrat da bi je održali na svijesti. 

"Držala sam je za ruku i osjetila sam da nema pulsa, a ona je počela plavjeti u licu. U tom prvom trenutku nisam znala kako joj pomoći, što je to dijaliza, ima li neke veze sa srcem i smijem li joj masirati srce. Pritisla sam i poslije 6-7 puta starica je počela dolaziti sebi i poslije 2-3 minuta stigla je hitna pomoć", ispričala je ona.

Nitko od starijih nije stao da pomogne

Iako je sve trajalo desetak minuta ispred ulaza u dvorište bolnice, na prometnom mjestu, nitko od starijih nije stao ni pomogao djeci, piše srpski portal.

"Kako smo je pomaknuli i uspravili ne znam, jer ona je skroz bila opuštena, mišići su bili opušteni, i trebalo je mnogo snage da je podignemo. Žao mi je što nitko nije stao da nam pomogne. To je prometno mjesto, mnogo ljudi je prolazilo, bar da nam pomognu da je stavimo na klupicu da sjedne. Nisu morali ništa drugo napraviti, ali ni to nitko nije htio", rekla je Jelić.

Učenici nikome nisu spominjali svoje djelo jer, kažu, misle da to nije ništa posebno i da bi svatko to trebao učiniti. 

"Moji roditelji prvo nisu ništa rekli, ali su poslije ipak shvatili što smo mi uradili i bili su ponosni. Naročito u ovom vremenu kada nema empatije prema ljudima u nevolji", zaključio je dječak Vanja.

Iz čačanske bolnice kažu da se starica nalazi na odjelu kirurgije na ispitivanjima i da joj je stanje sada stabilno zahvaljujući upravo ovim malim herojima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.