Displej o Hrvatskoj u Madison Square Gardenu ljuti Bosance: "Obmanjuju javnost"

Foto: Instagram

U SKLOPU Dana hrvatske baštine koji su prvi put obilježili i New York Knicksi sve u Madison Square Gardenu bilo je u znaku Hrvatske. Osim što je hrvatska klapa Astoria otpjevala američku himnu prije utakmice New York Knicksa i Indiana Pacersa, posjetitelji su imali priliku probati i jedno od omiljenih jela Hrvata - burek, odnosno kako je na displeju pisalo "boo-rek".

Nakon što je fotografija displeja stigla do Balkana krenule su rasprave. Naime, na njemu je pisalo da je burek "pečeno tijesto punjeno junetinom i sirom".

"Burek nije sa sirom nego s mesom samo, može biti miješani s krumpirom, po tko zna koji put mediji obmanjuju američku javnost", samo je jedan od komentara na društvenim mrežama.

"U bureku nema sira,to je nešto drugo", dodaje ekipa s Balkana.

Ako ste ikad pitali Bosance što je burek, ili pogledali anketu koju smo napravili na ulicama Sarajeva, znat ćete da je po njima burek samo s mesom. Naime, da biste Bosanca izbacili iz takta potrebne su vam samo tri riječi - burek sa sirom.

U Bosni i Hercegovini burek je jelo isključivo od mesa. I dok u Hrvatskoj i ostatku svijeta burek može biti i sa sirom, krumpirom itd., Bosanci ostale vrste bureka nazivaju pitama (sirnica, krompiruša, zeljanica...).  
 
I misle da su jedini u pravu, a da svi ostali koji koriste drugačiji naziv žestoko griješe. I uvijek će vam na to skrenuti pažnju.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.