Despot u potresu ostao bez doma: "Trebamo novi dom, zaslužujemo da nam se pomogne"

Foto: Instagram

DOMAĆI glumac Dragan Despot nedavno je napravio profil na Facebooku kako bi svoje pratitelje izvijestio o teškoj situaciji u kojoj se njegova obitelj našla nakon potresa u Zagrebu.

Despot i njegova supruga Anja Šovagović objavili su na društvenim mrežama fotografije njihovog razrušenog doma, a Despot je otkrio da se trenutno nalaze u privremenom smještaju kod prijatelja.

"Moja obitelj je jedna od tko zna koliko tisuća drugih, koje su zbog potresa ostale bez sigurnog krova nad glavom. Nekima od nas krov čak izgleda i kao nepopravljivo oštećen. Poput našega. Mi smo privremeno smješteni kod prijatelja, a mnogi drugi još uvijek ne znaju ni gdje će, ni što će, ali život se ne živi PRIVREMENO. Naš stvarni život ostao je u našem domu, u kući u koju je pogibeljno ući", napisao je.

"Dogodilo se da sada trebamo neki novi dom, da bi u njega preselili naš život i mogu smjerno reći da smo zaslužili da nam u tome netko pomogne. U ovom trenutku me ne zanimaju rasprave osmuđene politikantstvom, sujetama, interesima, špekulacijama" dodao je i rekao da se treba osnovati stožer koji bi pomagao ljudima koji su u potresu ostali bez krova nad glavom.

 

"Hitno rješenje zamjenskih krovova nad glavom je socijalno pitanje, na koje samo politika može dati odgovor. Obnova, kakva god bila, trajat će godinama, a mi život ne možemo odgoditi", zaključio se, a s njim su se složili i komentatori koji su mu uputili poruke podrške.

"Svaka riječ na mjestu. Tu smo za zajedničke i konkretne akcije", "Nadam se brzoj pomoći oko krova nad glavom kao što je inače u situacijama prirodnih katastrofa. Niste sami", "Slažem se da nam treba Stožer ili bilo kakva privremena institucija koja će se boriti za nas koji nemamo vlastitog krova nad glavom", pisali su u komentarima.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.