Derifaj objavila screenshot: "Autor komentara 'repetiraj i čekaj' mi se ispričao"

Foto: Boris Scitar/PIXSELL/Facebook

NOVINARKA Danka Derifaj na Facebooku je objavila screenshot isprike čovjeka koji ju je napao na društvenim mrežama nakon što je istraživala nekretninu Marka Perkovića Thompsona.

"Autor komentara 'repetiraj i čekaj' mi je poslao mail isprike. Takav pomak je utješan. Hvala mu", napisala je Danka uz objavu.

"Nikad u životu mi nije bio cilj nekoga zastrašivati, a kamoli prijetiti jer nisam takva osoba i nisam tako odgajan i mislim da nijedna osoba to ne zaslužuje. Osjećam se jako posramljeno zbog tog, a mogu samo zamisliti kako je vama zbog cijele situacije", napisao je komentator, među ostalim.

"Duboko se ispričavam vama i vašoj obitelji na neugodnosti", dodao je još.

Novinarka digla kaznene prijave

Podsjetimo, Derifaj je snimala prilog o sudskom sporu Thompsona s deset susjeda koji žive na katovima ispod njegove nekretnine na splitskom Žnjanu, a Thompson je na službenoj Facebook stranici optužio Derifaj da se nezakonito nalazila na njegovu posjedu. Derifaj je te konstrukte negirala, a i policija je demantirala da je Derifaj prekršila zakon, pa tako nisu utvrdili ni elemente prekršaja ni kaznenog djela, no Thompson s objavama na svojoj stranici nije prestao.

>>Novinarka RTL-a o tvrdnji da je provalila kod Thompsona: To je laž

Ona je zatim podigla kaznenu prijavu protiv Thompsona, a za Index je rekla i da je podnesena kaznena prijava protiv više nepoznatih osoba koje su ostavljale neprilične komentare te da će ići kaznena prijava i protiv Thompsona, s čijeg službenog profila komentari potječu, a on ih nije brisao.

"Podigla sam kaznenu prijavu zbog mnoštva komentara govora mržnje i poziva na nasilje, koji sukljaju već deset dana sa službenog profila pjevača Marka Perkovića Thompsona, a on ih ne briše danima, dapače dodaje ulje na vatru konstantnim novim objavama i stvara atmosferu linča", rekla je Derifaj.

Rekla je i da je odbila policijsku zaštitu.

"Držim Marka Perkovića Thompsona izravno odgovornim", objasnila je.

"Ljuta sam što se govor mržnje u Hrvatskoj ne osuđuje ni adekvatno ne sankcionira. Ljuta sam i što, osim nekoliko političkih ekstrema koji su dali podršku Perkoviću bez da znaju suštinu, političari pragmatično šute dok traje hajka na novinarsku profesiju. Suludo", zaključila je tad za Index. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.