Davor Gobac: Cijeli svijet se poseljačio, uskoro će i Amerikanci slušati turbofolk



ZAVRŠILA je i 52. po redu dodjela Grammyja, ove godine očekivano je trijumfirala Beyonce, koja je uzela šest Grammyja, dok je gubitnicom večeri proglašena Lady Gaga koja je osvojila "manje važne" kategorije. Dodjelu koja se bazira na nagrađivanju komercijalne, pop i R'n'B glazbe, komentirali su za Index naši poznati glazbenici.

"Cijeli svijet se poseljačio"

Legendarni Davor Gobac komentirao je u svom stilu dodjelu Grammyja te komercijalizaciju nagrade. "Vlada komercijala, jer se cijeli svijet poseljačio, pa tako i Amerikanci. Uskoro će i oni tamo početi slušati turbofolk", izjavio je Gobac. Nadodao je i da ne sumnja u vrijednost same nagrade, koja pobjednicima donosi zaradu. Zanimalo nas je i kako komentira fenomen zvan Lady Gaga. "Ništa ne mogu reći o toj djevojci, meni je ona totalno bezveze. Ostane mi upitnik iznad glave kad je vidim, odrastao sam na Ramonesima", rekao je Gobac.

"Logično je da je Beyonce trijumfirala"

Još jedan rocker slično je reagirao kad smo ga upitali da nam komentira ovogodišnju dodjelu prestižnih glazbenih nagrada. Husein Hasanefendić Hus  uzrok komercijalizaciji nagrada vidi u industriji koja je moćnija te stoga pobire novac i nagrade. Dodjelu nije gledao, a trijumf R'n'B dive Beyonce smatra logičnim. "Beyonce ne slušam, nije to meni blizak glazbeni pravac, ali kad naletim na njezine spotove, vidljivo je da se radi o vrhunskom pop uratku", zaključio je Hus.

"Beyonce je cura koja se jako trudi i užasno je ambiciozna. Želi biti nova Madonna te je ziherašica i štreberica"

"Beyonce je cura koja se jako trudi i užasno je ambiciozna. Želi biti nova Madonna te je ziherašica i štreberica. Logično mi je da je trijumfirala. S druge strane Lady Gaga mi je simpatična, jer je originalna, eksperimentira sa svime, od kreacija koje nosi do skandala koje priređuje i to mi se sviđa. Nije ziherašica, a to cijenim", otkrila nam je Ida Prester te je dodala da niti jedna od dvije dame koje su obilježile ovogodišnju dodjelu nisu njezin glazbeni izbor.

"Lady Gaga i njezin duet s Eltonom Johnom - potpuno su me iznenadili i oduševili"

Svoje mišljenje dala je i Neda Parmać koja sama stvara pop glazbu te je imala drukčije viđenje stvari. "Beyonce je zasluženo trijumfirala, ja je naprosto obožavam i drago mi je što je dobila. Lady Gaga i njezin duet s Eltonom Johnom - potpuno su me iznenadili i oduševili", komentirala je Neda najeksponiranije face glazbene industrije.

"Bilo bi lijepo da se pop i kod nas cijeni"

Nadodala je da je oduševljena cijelom organizacijom nagrada te se nada da će curama iz Femminema tako biti na Eurosongu, na kojem odlučno žele ove godine predstavljati Hrvatsku. "Bilo bi lijepo kad bi pop glazba bila i kod nas tako cijenjena i nagrađivana, a ne samo alternativa. Tamo se pop cijeni, dok kod nas to nikako nije slučaj", zaključila je Parmać.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.