Daleko od savršenog: Ovako izgledaju fotografije s Instagrama prije nego što ih blogeri srede

Foto: Instagram

TRAVEL blogeri Lauren Bullen i Jack Morris odlučili su pokazati kako zapravo izgledaju njihovi životi koji se na Instagramu čine savršenima. Kako bi to učinili, objavili su "stvarne fotke", one koje su imali prije nego što su ih provukli kroz Photoshop i tisuće filtera.

24-godišnja Bullen i dvije godine stariji Morris od kolovoza prošle godine objavljuju neuređivane fotografije svojih putovanja. Zajedno imaju 4,5 milijuna pratitelja na toj društvenoj mreži, a za različita putovanja plaćeni su i po nekoliko tisuća dolara. Morris je jednom dobila 9000 dolara za samo jednu fotku na Instagramu, dok Bullen dobiva oko 7500 dolara po objavi.

Za uređivanje fotografija koriste Adobe Lightroom kojim popravljaju osvjetljenje fotografije, sjene i boje. Osim toga, u intervjuu za Daily Mail otkrili su koliko im vremena treba da srede svaku fotku.

Uređivanje fotografija započinju takozvani "presetovima", odnosno već određenim postavkama u Adobe Lightroomu.

"Ne koristim mobilne aplikacije ni filtere, ako fotografija izgleda mračno ponekad namjestim svjetlost na Instagramu prije objave. Najčešće koristi presetove, a prvo što radim je povećanje ekspozicije", rekli su.

Kliknite strelicu s desne strane svake fotografije kako biste vidjeli neobrađenu verziju.

Primjerice, originalna verzija gornje fotografije toliko je mračna da ne vidite njeno lice.

Osim ekspozicije, često dodaju boje svojim fotkama kako bi se one isticale.

"Volim dodati žute boje, na fotkama s plaže ona ističe boju pijeska, moje kose i palmi", dodala je Bullen.

Njen dečko pak pazi koja boja dominira fotkom i prema tome određuje kako će je urediti. Primjerice, ako fotka ima narančasti ton, on će joj dodati plave boje.

"Najčešće dodajem zelenkasto-narančastu u sjene kako bi fotografija izgledala starinski. Također gledam cijeli svoj profil i pazim da se svaka fotografija uklapa", rekao je Morris.

Uređivanje boja na fotkama može napraviti ogromnu razliku. Primjer je ova fotka, snimljena na sunčan dan. Unatoč tome, voda ne izgleda lijepo, no kad se doda još malo boje, ona postaje tirkizna.

Ponekad ublažavaju sjene kako bi objekt u prvom planu postao još ekspresivniji.

Prije nekoliko mjeseci snimili su i video o načinu na koji uređuju fotke prije nego što ih objave. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.