noć vještica

Dahmerovi kostimi za Noć vještica bili su hit na eBayu. Uklonjeni su iz ponude

Foto: Profimedia

EBAY je u srijedu objavio da je uklonio iz ponude sve kostime koji podsjećaju na serijskog ubojicu Jeffreyja Dahmera. O monstrumu koji je ubio i pojeo 17 muškaraca u Ohiju i Wisconsinu između 1979. i 1991. Netflix je snimio igranu seriju koja je postala druga najgledanija u povijesti tog streaming servisa.

Kako se bliži Noć vještica, brojni korisnici eBaya željeli su zaraditi na popularnosti Dahmera pa su na eBayu nudili njegove kostime. No, nakon toga se javilo sve više korisnika koji su bili ogorčeni činjenicom da se ti kostimi mogu kupiti pa ih je eBay sve uklonio. Kostimi su sadržavali naočale, periku i odjeću koje podsjećaju na Dahmera kako je bio prikazan u seriji.

"Prodaja artikala koji podsjećaju ili potiču na bilo kakvo nasilje, kriminalce, ubojice ili događaje unazad 100 godina je zabranjena te se kosi s načelima tvrtke. Za to nema nikakve tolerancije", stoji u priopćenju eBaya.

Netflixova serija dobila je odlične kritike, ali bilo je i onih koji zamjeraju autorima što su jednog od najbrutalnijih ubojica u povijesti SAD-a prikazali na, po njihovu mišljenju, glamurozan način. Jeffrey Dahmer je za svoje zločine dobio 16 doživotnih kazni zatvora te je zatvoren 1991. godine. Tri godine kasnije na smrt ga je pretukao zatvorenik Christopher Scarver.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.