Croatia Airlines na letovima nudi hranu s Kvarnera. U ponudi - kobasica s ružmarinom

Foto: Croatia Airlines

Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlines i ove godine provode projekt Okusi Kvarnera, pa će se od 1. kolovoza do 30. studenoga 2024. u zrakoplovima Croatia Airlinesa posluživati obroci koji se temelje na kulinarskoj raznolikosti kvarnerskog područja.

Jela inspirirana Kvarnerom

Croatia Airlines svojim će putnicima u domaćem i međunarodnom prometu, u poslovnom razredu, ponuditi veliki snack box u kojem su kobasica s ružmarinom, zelena pasta od maslina, krekeri sa žlahtinom i kaduljom, keksi sa suhim smokvama i keksi s kestenom. Na letovima kraćim od jedan sat nudit će se mali snack box u čijem su sadržaju kobasica s ružmarinom, krekeri sa žlahtinom i kaduljom te keks s kestenom, dok će se putnicima u ekonomskom razredu nuditi krekeri sa žlahtinom i kaduljom.

U sklopu zajedničkog promotivnog projekta Okusi Kvarnera, u suradnji s Turističkom zajednicom Kvarnera i Hrvatskom...

Objavljuje Croatia AirlinesČetvrtak, 1. kolovoza 2024.

Tim povodom u Opatiji je održana konferencija za medije i predstavljanje na kojem su o zajedničkom projektu Okusi Kvarnera govorili župan PGŽ Zlatko Komadina i direktorica Turističke zajednice Kvarnera dr.sc. Irena Peršić Živadinov, te direktor komercijalnih poslova Croatia Airlines-a Slaven Žabo i Dubravka Auferber u ime Hrvatske turističke zajednice.

Peršić Živadinov je istaknula kako takvi projekti i načini isticanja gastronomije predstavljaju iskorak i daljnji rad na razvoju gastronomije, posebice sada kad je Kvarner proglašen Europskom regijom gastronomije koja ne podrazumijeva samo promociju nego i zaštitu i promociju lokalne hrane i kulture. 

Promocija Kvarnera 

"Vjerujem da će putnici, pa tako i oni na našoj cjelogodišnjoj liniji Rijeka - München, prepoznati dodatnu vrijednost ovog zajedničkog projekta te da će gastronomsko putovanje Kvarnerom upotpuniti novi doživljaj letenja u našem prvom novom zrakoplovu Airbus 220", rekao je Slaven Žabo, direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa dok je župan PGŽ Zlatko Komadina rekao da se bogatstvo i raznolikost zeleno-plave županije prepoznaje u njenoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini, kao i bogatoj gastro i enološkoj ponudi. 

"Primorsko-goranska županija putem Turističke zajednice Kvarnera kontinuirano promovira posebnosti naše regije, kako samih destinacija, tako i doživljaja u njima. Vrhunska eno-gastronomska ponuda oplemenjena okusima autohtonih proizvoda našega primorskog i goranskog kraja posebnost je na koju smo posebno ponosni i po kojoj smo nadaleko poznati i prepoznati. O tome svjedoči i titula Europske regije gastronomije koju će Kvarner ponijeti 2026. godine", smatra Komadina.

Projekt Okusi Kvarnera u zrakoplovima Croatia Airlinesa uključuje i širu marketinšku suradnju tri nositelja projekta - Turistička zajednice Kvarnera, Hrvatska turistička zajednica i Croatia Airlinesa, koji će svojim marketinškim kanalima promicati Okuse Kvarnera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.