Crna Gora se vraća na Eurosong, već su raspisali izbor za odabir predstavnika

Screenshot: Youtube/Eurovision Song Contest

Crna Gora službeno je objavila da se vraća na Eurosong. Njihova nacionalna televizija, RTCG, potvrdila je na svojoj službenoj stranici da će se vratiti nakon dvije godine pauze. Također je najavljeno da će održati nacionalno finale za odabir izvođača za 2025. pod nazivom Montesong 2024.

Sustav glasanja kao na Eurosongu

Navode da se na Eurosong vraćaju "radi razvoja i unapređenja glazbenog stvaralaštva u zemlji". Poručili su da će nacionalni izbor slijediti dosadašnji sustav glasovanja na Eurosongu, dakle 50 posto bodova donosi "stručni žiri sastavljen od eminentnih glazbenih i medijskih stvaratelja", a ostalih 50 posto publika.

Televizija je ponovno iznijela i pravila prijavljivanja za Montesong 2024. Autori, odnosno tekstopisci, ne moraju biti državljani Crne Gore, ali izvođači njihovih pjesama moraju.

Crna Gora je na natjecanju debitirala 2007. godine, godinu nakon osamostaljenja. Od tada su tri puta pauzirali od Eurosonga. Njihova posljednja predstavnica bila je Vladana Vučinić u Torinu s pjesmom Breathe koja se nije uspjela kvalificirati u finale

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.