Caspering je novi trend u dejtanju, jedan od rijetkih koji nije odvratan

Ilustracija: Instagram

ČINI se da se svakih mjesec dana pojavi novi zabrinjavajući trend u vezama, a nakon ghostinga, cushioninga, benchinga, breadcrumbinga, submarininga... napokon se pojavio i jedan pozitivan trend - Caspering.

Zamislite svijet u kojem je dejtanje ispunjeno otvorenom komunikacijom i suosjećanjem za druga ljudska bića. To bi bilo divno, jelda? Caspering predlaže blaži pristup, piše britanski Metro.

International Business Times koji je zaslužan za termin - predlaže da budete prijateljski duh. Dakle, možete prekinuti komunikaciju i nestati s lica zemlje - ali napravite to na lijep način, po mogućnosti uz barem neko obrazloženje i upozorenje prije neko počnete ignorirati poruke i pozive.

Caspring je tako zapravo ublaženi ghosting, a glavni argument za takav pristup je da i osoba koju više ne želite u životu ima osjećaje te je vrijedna poštovanja i opće ljudske pristojnosti. Naposljetku, zamislite sebe u ulozi ostavljenog, bi li vam bilo draže da osoba samo nestane ili da ipak napravi to na pristojan način.

Seksualna edukatorica Alix Fox rekla je za IBTTimes UK kako bi bila oduševljena da caspering prevlada negativne trendove u vezama kojih se sve više pojavljuje.

"Htjela bih vidjeti više pozitivnih lingvističkih termina u dejtanju, kako bi ljudi bili svjesniji svojeg ponašanja prema drugima, ali i prema sebi te kako bi se lakše nosili s modernim procesom dejtanja, a naposljetku i iz njega izvukli sretnija iskustva", rekla je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.