Britanci nahvalili hrvatski otok u blizini Splita: "Mali raj na zemlji"

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL/Shutterstock

Britanski The Sun se u nedavnom članku raspisao o otoku Šolti.

Opisali su je kao "otok u blizini Splita koji se može pohvaliti kristalno čistim morem."

"Do Šolte iz Splita možete doći za sat vremena trajektom. Možete putovati i katamaranom koji je brži, ali skuplji od trajekta. Ovaj otok mnogi nazivaju malim rajem na zemlji zbog skrovitih plaža i čistog mora", piše u tekstu. Dodaju da na Šolti živi samo 1700 ljudi, ali da je tijekom ljetnih mjeseci otok pun turista. 

Izdvojili nekoliko mjesta na otoku

Potom su naveli pojedina mjesta na otoku te njihove specifičnosti.

"Smješten u maloj uvali, Rogač je glavna otočna luka koja povezuje Šoltu sa Splitom. Luka se također nalazi u blizini Grohota - najstarijeg i najvećeg naselja na otoku. Njegovo središte je labirint uskih uličica sastavljen od stambenih zgrada i taverni. No iako su Grohote najveće, turiste ipak najčešće privlače Maslinica, Stomorska i Nečujam", pišu Britanci.

Dodali su da Šoltu turisti vole posjećivati zbog "zapanjujuće prirodne ljepote, mirnih uvala i prekrasnih plaža". Napomenuli su da je Šolta poznata po proizvodnji vina i maslinovog ulja i da bi svaki posjetitelj trebao probati lokalne proizvode. 

The Sun nedavno nahvalio i Lastovo

Britanci su nedavno objavili članak o još jednom hrvatskom otoku. Riječ je o Lastovu koje su opisali kao "mali egzotični raj s najljepšim nebom u Europi, praznim plažama i samo jednim hotelom". 

"Hrvatska je jedna od najpopularnijih destinacija za odmor u Europi, ali još uvijek postoji mnogo mjesta na kojima turisti mogu pronaći svoj mir", piše Sun. Citirali su MedGulets, tvrtku za iznajmljivanje jahti, koja je pohvalila prirodnu ljepotu Lastova.

"Često nazivan hrvatskim egzotičnim rajem, Lastovo se ističe kao daleki mikrokozmos koji vrvi kulturnom, ekološkom i rekreacijskom vrijednošću", piše MedGulets.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.