Brad Pitt prvu glavnu ulogu imao je u Jugoslaviji, glumio je s Milenom Dravić

Screenshot: Youtube

Brad Pitt iza sebe ima više od trideset godina karijere u Hollywoodu te je snimio brojne uspješne filmove u kojima je igrao glavnu ulogu. Međutim, zanimljivo je da je prvu glavnu ulogu snimao u bivšoj Jugoslaviji, točnije na crnogorskom primorju.

Glumac je rođen u Oklahomi, a 1987. doselio se na Beverly Hills u Kaliforniji. Šest godina je studirao glumu, a 1988. dobio je svoju prvu glavnu ulogu u Tamnoj strani sunca u kojoj glumi mladog Amerikanca kojeg obitelj vodi na Jadran kako bi se izliječio od kožne bolesti. Film je sniman u Kotoru i njegovoj okolici u ljeto 1988. godine, a zbog raspada Jugoslavije objavljen je tek 1997. godine.

 

Film Tamna strana sunca je američko-jugoslavenski film iz 1988. godine redatelja Božidara Bote Nikolića, a scenarij su po priči Nikole Jovanovića napisali Andrew Horton i Željko Mijanović. Glavne uloge u filmu tumače Brad Pitt, Sheryl Pollack i Guy Boyd.

Brad Pitt igra Ricka Claytona, mladića koji pati od rijetke kožne bolesti i koji na Jadranu uči važne životne lekcije, a njegovu majku igra Milena Dravić. Uz njih u filmu glume i Gorica Popović te Sonja Savić.

Redatelj Božidar Nikolić je od 400 kandidata za glavnu ulogu izabrao Brada Pitta, a glumac je bio veoma sretan zbog izbora, premda je plaćen samo 1523 dolara za sedam tjedana snimanja. Nekoliko godina kasnije počeo je njegov glumački uspon - 1994. glumi u filmu Intervju s vampirom, a uslijedili su Legenda o jeseni i Sedam. Nakon toga, 1997. godine snima Sjeme zla te Sedam godina na Tibetu, čime postaje jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.