Božić u obitelji Basarac: Nova kuća je okićena, Milana i Matiju iznenadili dobri ljudi

Foto: Marijana Matešić/Facebook

DESET mjeseci nakon što je Hrvatska putem emisije Provjereno saznala za teške uvjete života skromne obitelji Basarac, Milan i Matija okitili su prvu božićnu jelku u svom novom domu.

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima iz čitave Hrvatske, koji nisu na njih zaboravili i nakon što su se medijska pozornost preselila drugdje, otac i sin pored svoje trošne kućice imaju i potpuno novu kuću, izgrađenu isključivo donacijama.

Nisu još uselili jer se čekaju majstori koji će postaviti centralno grijanje, no jelka je okićena, čitava kuća također, a Milanu i Matiji posljednjih je dana puna kuća čestitara. Jer, kakav bi to Božić bio da ih nisu obišli oni koji su najjunačkije potegnuli kako bi im pomogli?

 

Damir Vitez, Branko Glumac, Mario Likić i Marijana Matešić sa svojom obitelji samo su dio prave male vojske volontera koja se borila za pomoć Basarcima, a kao nagradu su i oni dobili nove "članove obitelji" i puno srce.

Zajednički blagdanski posjet obitelji Basarac stoga je bio pun emocija, a naročito su im teški rastanci. No, svi su svjesni da u Hrvatskoj nažalost ima mnogo sličnih obitelji koje jedva preživljavaju u neimaštini, stoga humanitarne akcije idu dalje, a već ovoga Božića u domove čak 70 obitelji ovi su dobri ljudi, ponovo uz pomoć brojnih donatora, ponovo donijeli mnoštvo poklona, smijeha i blagdanskog duha.

Neki kažu, oni su pravi božićni anđeli koji dokazuju da i "mali čovjek" može napraviti mnogo. Milan i Matija Basarac su najbolji svjedoci toga.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.