Bono Vox: Godinama se šuljam Hrvatskom, potajno doputujem i otputujem

BONO je radio na benzinskoj postaji, The Edge je htio postati učitelj, Adam je bio vlasnik cvjećarne, a Larry je želio biti vatrogasac. Danas ova četvorka čini jedan od najpopularnijih bendova koji će 9. i 10. kolovoza održati dva spektakularna koncerta na zagrebačkom stadionu Maksimir.

Zagreb je jedna od postaja na putu velike turneje "360°" na kojoj U2 promoviraju album "No Line On The Horizon". "Ime albuma asocira na beskonačnost, prostor bez granica... Mi smo kao bend od početka željeli ukinuti granice između nas i fanova, jer znamo što znači biti fan", ispričao je Bono Vox u intervjuu za Gloriju i dodao kako im i spektakularna rotirajuća scenografija omogućuje da sa svih strana budu okruženi ljudima te da granice između publike i pozornice, koliko je to moguće, nestanu.

Povijesni koncert u Sarajevu 1997. godine

Od 1976. godine kada se ova četvorka okupila, objavili su 14 albuma prodanih u preko 145 milijuna primjeraka, a osvojili su i 22 Grammyja. Danas su osim po svojoj glazbi poznati i po svojem humanitarnom djelovanju. Svoj utjecaj koriste kako bi povezali političke elite i nevladine organizacije s kojima uvelike surađuju.

Bono je jedini član benda kojemu ovo neće biti prvi posjet Hrvatskoj. "Već godinama se šuljam Hrvatskom, potajno doputujem i odem", rekao je frontman benda, a najviše ga oduševljava ljepota obale te ljudi koje je usporedio s Ircima. Vox je na još jedan način povezan s ovim prostorima. Naime, pored toga što je koncert grupe U2 1997. godine na sarajevskom stadionu Koševo ostao zapamćen kao povijesni spektakl, Bono sada surađuje s redateljem Danisom Tanovićem, dobitnikom Oscara za film "Ničija zemlja". Tanović bi, naime, iduće godine trebao snimati film koji se temelji na priči "Djevica u Las Vegasu" koji je Bono napisao s irskim književnikom i glazbenikom Barryjem Devlinom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.