Bolesna braća o novom albumu: Uživo zvuči još glasnije, moćnije i s jajima

NAKON sedam godina diskografske stanke, vratili su se ozbiljniji, ali jednako atraktivni i "svoji". Bolesna braća ni ovoga puta vas svojim pjesmama ne ostavljaju ravnodušnima. Aktualni singl "Mali majmun Čita" najavio je izlazak "povratničkog" albuma Bolesne braće - "Veliki umovi 21. stoljeća", koji su svi s nestrpljenjem očekivali.

Tome da su nove pjesme Bolesne braće jedva dočekane, govori u prilog i podatak da je prvi i najavni singl s novog albuma - "Stari reper" - svojim zaraznim refrenom poharao domaće radijske top-liste i osvojio slušateljstvo i glazbene urednike na prvo slušanje.

Gosti na albumu "Veliki umovi 21. stoljeća" su: Maya Azucena, Kristijan Beluhan, Edo Maajka, Ida Prester, Dino Dvornik, Gidra iz Connecta te velika reperska legenda Son Doobie iz Funkdoobiesta. Pjesme su o temama koje nas svakodnevno okružuju - bračnoj nevjeri, dizanju kredita, frustraciji starih muzičara koji pokušavaju napravit hit, nabrijanim klincima koji bi uspjeli u reperskom svijetu, o voajerizmu, životu u gradu i mržnji prema  političarima. Produkciju potpisuje Dooks (osim pjesme "Mali majmun Čita", koju je producirao Koolade), Bizzo je bio zadužen za ideje, a zajedno su napravili tekstove.

"Hip-hop nam je baza i kamen temeljac"

Kakav nam album koji su nazvali "Veliki umovi 21 stoljeća" spremaju 'bolesnici'? "Album smo radili dugo, guštali smo i eksperimentirali, odnosno radili pjesme kako nam je došlo, kako nas je zafuralo, bez ograničenja samo na hip-hop, što, naravno, ne znači da smo ga se odrekli. Hip-hop nam je baza i kamen temeljac. Znači, repali smo, pjevali, svirali i producirali, trudili se da u zvuku bude drukčiji od ostalih hip-hop izvođača i izdanja", pojasnio je Bizzo.


Ističe kako će album možda slušatelje na prvu šokirati, pogotovo one koji su navikli na staru Bolesnu braću, ali isto tako ovim albumom će proširiti raspon slušatelja, jer su i sami oduvijek konzumenti i štovatelji raznih glazbenih stilova (od funka, elektronike, alternative, rocka, punk rocka…). Ovaj su album radili pod utjecajem bendova koje su slušali tijekom života.
 
S live bendom vrhunskih glazbenika i gostiju na albumu koji su proširena obitelj Bolesne braće, ovaj album je, za razliku od prošlog ("Radio Fanfara") koji je bio savršen za vožnju autom i kao da "na tripu" slušate ironično-sarkastično bolesnu radiopostaju, rađen za live nastupe i kad se sluša uživo, zvuči još "glasnije, moćnije i s jajima", kako sami ističu.

"Naslovnicu i dizajn albuma radi ekipa iz "Boze Sačuvaj" i mislimo da će biti zabranjen čim izađe!"
 
"Album je malo ozbiljniji, ali i stari fanovi će sigurno doći na svoje. Pogotovo na pjesmama "Majmun Chita", "Operi se", "Mali Dečko", "Utjeha kod Đurđe", "Papak"... Radili smo, kao i obično, album sa 15 singlova, makar ima 12 pjesama, hahah.. Naslovnicu i dizajn albuma radi ekipa iz "Boze Sačuvaj" i mislimo da će biti zabranjen čim izađe!", poručuju 'bolesnici'.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.