BMW Zagato Roadster

NA OVOGODINJEM Concours d’Eleganceu u Pebble Beachu ne nedostaje ljepotica, barem onih na četiri kotača. Jedna takva dolazi kao plod (poslovne) veze BMW-a i slavne talijanske dizajnerske kuće Zagato. Točnije, ovaj je roadster već druga prinova nastala iz ove bavarsko-talijanske romanse.

Radi se o modelu Roadster, odnosno open-top verziji ranijeg Coupea koji je predstavljen u svibnju na istovrsnom eventu u talijanskoj Villi d'Este. Očito, glavna razlika između ta dva modela je izostanak tvrdog krova u Roadster izvedbi, dok su ostale značajke, dizajnerske i tehničke, u pravilu iste ili vrlo slične. Kako izvana tako i iznutra.

Tako se oba modela temelje na BMW-ovom Z4 sDrive35iS, odnosno pokreće ih 3.0 turbo 6-cilindrični redni motor koji zahvaljujući raznim preinakama umjesto standardnih 340 razvija 405 KS.

S dizajnerske strane tu je mnogo različitih ukrasa te značajki dizajna karakterističnih za Zagatove modele, pa tako i sklopivi platneni krov dolazi s tzv. double bubble uzorkom. Nadalje, tu su i 19 colni lakometalni kotači, puno oznaka "Z" i sl.

Oba modela su tzv. one-off primjerci, no ukoliko bude zainteresiranih voljni da izdvoje bar 120.000 eura uvijek postoji mogućnost limitirane proizvodnje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.