Blijeda koža i pogled u prazno. Fanovi primijetili da McConaughey ne izgleda isto

Foto: Profimedia

Prošle nedjelje održana je gala večer pod nazivom Caring for Women, koja je okupila brojne slavne ličnosti iz svijeta filma, mode i zabave. Na događaju se pojavio i glumac Matthew McConaughey sa suprugom Camillom Alves, a najveću pažnju privukla je promjena u njegovom izgledu.

Fanovi se zabrinuli

Neki smatraju da mu je oblik nosa drugačiji i da su mu oči promijenile boju. Drugi su primijetili da njegovo lice više ne izgleda isto. Glumac je izgledao neobično ozbiljno i zamišljeno.

Izgledao je blijedo, a pogled mu je djelovao odsutno, kao da gleda u prazno, što je povećalo zabrinutost među fanovima.

"Je li moguće da je riječ o prirodnom procesu starenja? Kako starimo, izgled nam se mijenja, a tjelesna masa smanjuje", komentirao je jedan korisnik. "Ovo nije on", napisao je drugi. Neki smatraju da je za promjene odgovoran Ozempic, dok su drugi pretpostavili da je nova uloga u filmu The Rivals of Amziah King razlog za njegov ozbiljan izgled i gubitak težine.

"Sve je posljedica gubitka težine"

Plastični kirurg Reza Nassab poručio je da su McConaugheyjeve mršave crte lica posljedica gubitka težine, a ne plastične operacije, prenosi Daily Mail. Nassab tvrdi da je glumac izgubio na težini, što je dovelo do naglašenijih crta lica.

"Mislim da su promjena u veličini i obliku njegovog nosa te mršavi obrazi rezultat gubitka težine. Kad netko značajno smršavi, smanjenje masnoće na licu može učiniti crte lica izraženijima, uključujući i nos", objasnio je.

McConaughey, poznat po posvećenosti pripremama za uloge, ranije je za Radio Times rekao da je za ulogu Rona Woodroofa u filmu Dallas Buyers Club 2014. godine slijedio ekstremnu dijetu koja se sastojala od dijetne Cole, bjelanjaka i jednog komada piletine dnevno kako bi izgubio kilograme. Nakon snimanja brzo je vratio težinu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.