Biznismen u potresnom pismu nakon smrti sinčića: "Pustite posao, zagrlite djecu"

Foto: LinkedIn/Facebook

VLASNIK jedne kompanije u američkom Oregonu nakon smrti osmogodišnjeg sina objavio je potresno pismo na LinkedInu u kojem sve roditelje upozorava kako je nužno da svoju obitelj stave ispred posla. 

J. R. Storment, inače uspješni biznismen, priznao je kako se toliko bio posvetio uspjehu svoje kompanije da u posljednjih osam godina nikad nije uzeo godišnji odmor duži od tjedan dana. Čak je i za smrt svog sinčića saznao tijekom poslovne konferencije na kojoj je prisustvovalo 12 ljudi. Supruga ga je nazvala i priopćila mu da je jedan od njihovih osmogodišnjih sinova blizanaca preminuo u snu. 

"Sljedeće čega se sjećam je kako sam istrčao iz ureda s ključevima automobila u ruci. Tek sam pola bloka dalje shvatio da nemam ključ od garaže. Vratio sam se i samo vrištao da me netko mora odvesti", otkriva Storment. 

Kući je stigao 12 minuta kasnije i tamo zatekao vozilo hitne pomoći. 

"Odmah sam otrčao do sobe svojih sinova. Policajci su stajali ispred i nisu mi dali da uđem. Kad dijete iznenada umre, to je potencijalno mjesto zločina. Proveo sam bolnih dva i pol sata prije nego što su mi dopustili da vidim svog dječaka. Nakon sat vremena koje sam proveo sjedeći u šoku u hodniku rekao sam policajcima koji su čuvali vrata da više ne mogu. Dopustili su mi da provirim u sobu kroz prozor. Ležao je u krevetu, pokriven, kao da spava. Slomio sam se", nastavlja. 

Kad su ga konačno pustili unutra, opisao je kako je sina držao za ruku. 

"Ostali smo s njim oko 30 minuta mazeći ga po kosi prije nego što su ga odnijeli. Hodao sam za njima, držeći ga za ruku dok su ga odvozili iz kuće. Onda su ga spremili u kombi i odvezli se", piše. 

Na kraju pisma imao je poruku za sve roditelje. 

"Mnogi me pitaju kako mogu pomoći. Zagrlite svoju djecu. Ne ostajte predugo na poslu. Puno stvari zbog kojih sad gubite vrijeme požalit ćete kad više ne bude vremena. Ako sam išta naučio iz ovoga, to je da moram podsjetiti i sebe i druge da ne propuštamo ono što je zbilja važno. Ako sam išta naučio, to je da je život krhak i da nekad dobijemo okrutno malo vremena. Za puno stvari kažemo da žalimo što ih nismo napravili drugačije, ali najviše žalimo zbog vremena koje nismo imali. Održavate redovite sastanke s ljudima s kojima radite, ali viđate li redovito svoju djecu?" zaključio je on. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.