Bizaran trend na TikToku: Bolničari snimaju svoje reakcije nakon što im umre pacijent

Screenshot: Twitter

TIKTOK je platforma koja korisnicima služi za dijeljenje brojnih bizarnih snimki, no trend koji vlada u posljednje vrijeme posebno je morbidan: zdravstveni radnici snimaju se neposredno nakon što im umre pacijent. Snimke uglavnom pokazuju medicinske sestre kako nervozno šeću po bolničkim hodnicima ili jednostavno utučeno gledaju u kameru.

Korisnica Twittera @ateenyalien podijelila je jedan takav video s TikToka uz komentar: "Čovječe, ne mogu vjerovati da mi je pacijent umro, idem se odmah snimiti za TikTok."

Snimke ponekad sadrže i objašnjenje situacije, poput ove, na kojoj je jedna tiktokerica napisala: "Danas sam izgubila prvog pacijenta. Njegova obitelj nije mogla biti tu za njega. Pa sam napravila ono što bi napravila svaka medicinska sestra. Sjela sam pored njega i držala mu ruku dok nije izdahnuo."

@halesimpson This is why I nurse #nurse #fyp #nursesoftiktok ♬ Surrender - Natalie Taylor

Ljudi na društvenim mrežama nisu baš pozitivno reagirali na ovaj trend. "Posljednja stvar koju bih napravio je da snimim video. Koji vrag?", "Izgubio sam puno pacijenata za vrijeme pandemije. Stvarno puno. I ova vrsta glumačkog smeća me čini bijesnim toliko da to ne mogu ni opisati", "Umro mi je pacijent. Evo, samo da namjestim mobitel i da snimim video o tome kakva je to trauma", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.