Bivši vaterpolist na Trgu tražio molitvu za muškarce: "Jedva se branim od žena"

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

MUŠKARCIMA koji su danas klečali i molili na Trgu bana Jelačića usprotivio se Šimun Cimerman, fitness trener i sportski entuzijast, protiv kojeg je 2020. pokrenuta peticija vjerskih fanatika.

Cimerman se pojavio samo u kratkim hlačama i potkošulji, a u rukama je nosio poveći transparent s natpisom: "Dragi ljudi plemenitih namjera. Molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotne nastale od rebra tjeraju na blud. Hvala vam."

"Žene su me napastovale dok sam išao do Trga"

Cimerman se nakon prosvjeda oglasio i na Facebooku te poslao ironičnu poruku medijima i hrvatskoj javnosti.

"Kao prvo, uvrijedili ste me odmah po početku razgovora sa činjenicom da ste, a to sigurno, NAMJERNO na mene poslali ženske novinare. Znajte da sam tolerantan, ali ne baš toliko i da mi nije bilo ugodno pričati sa nekim drugotnim osobama, nastalih od rebra, a koji su kudikamo ispod mog, kao muškarca nadasve superiornog, i biološkog i intelektualnog nivoa. To je prva stvar", napisao je na početku.

"Zato, ženama-novinarkama, koje ćemo uskoro ukinuti se više ne javljam, nemaju one mene što pitati, šaljite neke muške reportere da smo si alpari. Recimo, Andriju Jarka, on je muževan. Drugo, odmah počnete sa pitanjem 'objasnite nam vaš performans'. Halo?! Koji kurac!? Da se mi nešto odmah razumijemo, da ne bi bilo poslije nisam znao, nisam čuo i slično. Ovo nije bio nikakav performans!" nastavio je.

IZJAVA ZA MEDIJE Poštovani mediji, Pošto imam pametnijeg posla nego pričati sa vama, dajem vam svoju pisanu izjavu oko...

Objavljuje Šimun CimermanSubota, 1. travnja 2023.

"Ja sam ovo subotnje zagrebačko jutro prvo u mjesecu aprilu 2023. godine, kada će Kinezi uskoro poslati psa na Mars, kao svaki normalan i slobodan građanin ove zemlje, na glavni državni Trg došao moliti da se žene počnu čedno oblačiti i da muškarci imaju veći autoritet nad ženama, da se vratimo tradicionalnim vrijednostima i ponovo uspostavimo patrijarhat", piše dalje te dodaje da su ga deseci žena htjeli napastovati dok je išao do Trga. 

"Želim da se Hrvatska napokon vrati svojim tradicionalnim patrijarhalnim vrijednostima. A svo ovo zlo počelo je sa emancipacijom žena i to 1945. kada su Tito i jugoslavenski komunisti ženama dali pravo glasa. I sada treba jasno ustati i reći: dosta više terora! Pogledajte do čega je sve to dovelo. I pogledajte kako je Poljska krenula dobrim putem, za njom ide i Mađarska, Vladimir je u Rusiji to već odavno riješio, Srbima ide još bolje, obnavljaju Dušanovo carstvo sa pristupom internetu, a i nama je red da se vratimo tradiciji", kaže Šimun te dodaje da bi crkvi trebalo dati 5% pa 10% poreza.

"Nadalje, želim živjeti u društvu gdje će žena biti pokućstvo i namještaj, eventualno domaća životinja, ali ne pas ili mačka, već krava ili kokoš. Evo, uzmite za primjer samo one dvije kokoši, Žalac i Rimac. Toliko su bile glupe u krađi, da su ih uhvatili. Jednom muškom autoritativnom hadezeovcu takva se glupost ne može dogoditi. A to je iz činjenice da su žene jednostavno – glupe kokoši, pa ih se tako treba i početi, napokon, tretirati. Uostalom, da je žena imalo pametna, onda bi i imala barem i neki citat u Bibliji, a kojega – nema. I o čemu mi pričamo? Pametnom dosta", nastavio je.

"Želim poručiti hrvatskoj javnosti da ostane doma, u svojoj komfornoj zoni, jer što ih više boli kurac za sve, to će nama biti lakše da provedemo svoje plemenite namjere", poručio je Hrvatima za kraj.

Tko je Cimerman?

Cimerman je bivši hrvatski vaterpolski reprezentativac, osvajač brojnih odličja s vaterpolskim klubom Mladost i osnivač pokreta treking & trail u Hrvatskoj. Pozornost javnosti privukao je kad je 2020. godine trenirao u crkvi zajedno s Mariom Valentićem.

Naime, oni su tad odluku Stožera da zatvori teretane, a dozvoli i dalje održavanje misa, odlučili kritizirati aktivističkim performansom u crkvi svete Mati Slobode na Jarunu.

 

"DOZVOLITE RAD VJEŽBALIŠTIMA U ZATVORENIM PROSTORIMA! Bez zdravog tijela nema ni zdravog duha. Sport, vježbanje i fizička aktivnost su najbolje prevencije svih bolesti i temelj zdravog života. Zahtijevamo od Stožera civilne zaštite da promjeni svoju diskriminatornu odluku o zatvaranju hramova sporta, zdravlja i tijela i da pravilo '25 osoba' u zatvorenim prostorima postane važeće i za hramove tijela, a ne isključivo za duhovne hramove. U demokratskom, slobodnom i sekularnom društvu, prvotno pred Zakonima, a tek onda i pred Bogovima, svi građani moraju biti jednaki", stajalo je u opisu videa akcije.

Video se ubrzo proširio društvenim mrežama, nakon čega je krenula orkestrirana hajka klerikalne desnice na Valentića i Cimermana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.