Bivšem modelu (59) pišu da je stara za fotke u bikiniju, ona ih svejedno objavljuje

Foto: Instagram

ČEŠKI supermodel Paulina Porizkova (59) objavama na društvenim mrežama prkosi hejterima. 

Nakon što se prestala baviti manekenstvom, Paulina je postala zagovornica zdravog starenja te prihvaćanja promjena na licu i tijelu. Ne boji se suprotstaviti društvenim normama.

Na Instagram profilu, gdje je prati više od milijun ljudi, redovito pokazuje kako izgleda stvarnost - bore na licu, sijeda kosa, ožiljci na tijelu, linija u kupaćem kostimu. Redovito se susreće s komentarima hejtera koji joj govore da je prestara da pozira u bikiniju, ali nju za to baš briga. 

Jednom se posvađala s hejterom

"Sigurno te jako boli kad u tim godinama nastavljaš objavljivati fotografije u bikiniju. Uvijek sam mislio da je lijepim ljudima najteže ostarjeti i postati ružan. Pad mnogo teže pada kad si lijep. Molim se da se pomiriš sa starenjem", napisao joj je hejter jednom prilikom. Ona se nije suzdržavala odgovoriti mu.

"Žena od 57 godina je prestara da bi pozirala u bikiniju - bez obzira na to kako izgleda. Takve osjećaje dijele i mnogi drugi. Zato što 'staro je ružno'. Ovakve komentare dobijem svaki put kada objavim fotografiju svojeg tijela. Stariji muškarci su istaknuti, starije žene su ružne", napisala je pa poručila da "treba moći vidjeti da biste vidjeli ljepotu".

"Zato vjerujem da s godinama postajemo ljepši. Zaslužili smo svoju ljepotu, razumijemo što je to i možemo je vidjeti mnogo bolje. Ne postoji ružno i staro. Samo kratkovidno i neuko", dodala je te zaključila objavu riječima: "Ovo objavljujem tako da možemo biti ponosni na starenje, kao što i zaslužujemo."

Ponosna na bore i ožiljke

Paulina je karijeru modela započela kad je imala 15 godina te se pojavila na brojnim naslovnicama utjecajnih modnih magazina. Sada se zalaže za prirodnu ljepotu i potiče žene da prihvate starenje. Smatra da bore na licu imaju priču.

"Sviđa mi se da se na mom licu vidi ispisan život", kaže.

Nakon operacije kuka na kojoj je bila prije nekoliko mjeseci, Paulina je ponosno pokazala ožiljke. 

"Znam da će rezovi uskoro postati dio mene. Bit će podsjetnik na stare boli i nove pobjede. Oni će se pridružiti svim drugim 'natpisima' na mojem tijelu i umu - i vidljivim i nevidljivim - koji će, na kraju, biti ljepilo koje me drži na okupu, mreža prijeloma koji su jače zacijelili. I kao sve ostale ožiljke izvana i iznutra, prihvatit ću ih. Bit ću ponosna na njih", napisala je uz fotografije.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.