Biste li jedan burger sa štanda platili 95 kuna?

Foto: Luja Šangulin/Index

TURISTIČKA ponuda grada Zagreba posljednjih je godina postala bogatija i za nekoliko food festivala na kojima se uz popratni program mogu probati delicije među kojima su i najizbirljiviji mogli pronaći nešto za sebe. Od klasičnih burgera do egzotičnih jela svjetske kuhinje, ovog ljeta su hedonisti zaista uživali. Okusi su svakako primamljivi, a evo koliko te poslastice koštaju. 

Burger Festival

Na Burger Festivalu ove je godine svoje ukusne burgere predstavilo čak 18 majstora burgera iz Zagreba, Pule i Splita. Posjetitelji će do 23. rujna moći uživati u čak 70-ak vrsta burgera od kojih su neki kreirani posebno za ovu priliku. 

Cijene burgera kreću se između 40 i 95 kuna. Najjeftinije klasične burgere platit ćete između 40 i 50 kuna, dok će za one zahtjevnijeg nepca cijena biti čak i dvostruko viša. 

>>>FOTO Počeo je Zagreb Burger Festival - hrana nikad nije izgledala ovako dobro<<<

Istarski burger koji uključuje juneću pljeskavicu, kozji sir, istarsku kobasicu i umak od tartufa platit ćete 66 kuna, janjeći burger ovnujskim mesom u pecivu grilanom na ulju od češnjaka 75 kuna, a Lamb burger od ličke janjetine, s namazom od patlidžana, vrhnja i paprike koštat će vas čak 95 kuna. 

Food Film Festival

Zagreb je donedavno bio domaćin još jednom festivalu hrane, radi se o Food Film Festivalu, koji se na zagrebačkom Zrinjevcu održavao od 7. do 16. rujna, a na kojem ste se uz filmove mogli prepustiti i raznovrsnim okusima iz zagrebačkih restorana, bistroa i slastičarnica. 

Tako ste, primjerice, po cijeni od 50 kuna mogli probati kofte smish kebab koji se od klasičnog kebaba razlikuje po tome što se pravi od mesa u marinadi od maslinovog ulja s dodatkom turskih začina. 

Ako vam se ne sviđa kebab, mogli ste kušati i arepa pogačice (napravljene od posebne vrste kukuruznog brašna) punjene pečenim mesom i ribanim sirom. Ova venecuelanska poslastica koštala je 40 kuna. 

Zanimljivost ovog festivala je da se sa standardnih kućica na Zrinjevcu proširio i u čak 15 zagrebačkih restorana gdje su ponuđeni meniji iz poznatih foodie filmova. Cijene menija su se kretale od 29 do 185 kuna. 

Gastro Music Fest

Krajem svibnja Zagreb je ugostio Gastro Music Festival koji je, kako mu ime i govori, zamišljen kako spoj glazbe i hrane. 

Ondje su se posjetitelji također susreli sa šarolikim izborom hrane, pića i poslastica. Imali ste priliku kušati porciju sušija, tortilje s govedinom, brudet ili jela iz woka, a cijene su se kretale od 40 do 70 kuna. 

Sladoled je koštao 10 do 12 kuna, a palačinke, ovisno o punjenju, od 16 do 30 kuna. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.