Napravili smo viralni TikTok desert za Božić od 4 sastojka. Evo naših zapažanja

Foto: Index

Sadržaj nastao u suradnji s: Mondelēz International

BOŽIĆ i blagdani kucaju na vrata. I dok možda već istražujete na internetu kako se radi najčokoladnija mađarica ili koje su tajne iza mekog i sočnog čupavca, mi smo odlučili ove godine povesti se za jednostavnosti i brzinom, ali bez odricanja slatkog okusa.

Priznajmo, iako blagdansko vrijeme obiluje ukusnim jelima i desertima, netko ih i mora napraviti, zar ne? Kako ipak ne spadamo u one koji mogu izdvojiti nekoliko dana za pripremu ponekad i suviše kompleksnih deserata, okrenuli smo se trendovima i pronašli rješenje. Ono nam se pojavilo na ekranu dok smo skrolali TikTokom. Zagolicalo nam je maštu. 

Viralni pine cones, tj. božićne šišarke

Radi se tek o četiri sastojaka, Oreo keksima, sirnom namazu, pahuljicama (no, neki profili tvrde da se ovdje mogu staviti i usitnjeni listići badema) i šećeru u prahu. Društvene mreže kažu da se ovaj desert zove Oreo pine cones. Mi smo ih preveli u božićne šišarke, a prema hrvatskom jeziku mogu biti i češeri. Ako vam se sviđa engleska inačica, i to je sasvim u redu. 

Foto: Index

Osobe koje su već napravile ovaj desert tvrde da će oduševiti svakog tko ga kuša, bilo da se radi o ukućaninu ili gostu. A kad smo vidjeli kako izgledaju, ali i koliko ih je jednostavno pripremili, jer ipak se ne peku, u to smo povjerovali. Krenuli smo na zadatak i otišli do dućana po sastojke.

Za početak, usitnili smo Oreo kekse u grublji prah. To je bio brz i jednostavan proces koji nam je malo uneredio kuhinjski pult, ali za to smo isključivo mi krivi jer imamo loš blender. No ako ga nemate, u redu je i u zatvorenoj plastičnoj vrećici zdrobiti kekse kako bi se usitnili. Oreo keksi već imaju punjenje od vanilije stoga se može primijetiti kako je tekstura usitnjenog keksa već sama po sebi “mokra”.

Nakon toga savjetuje se da se u blender ili mikser doda sirni namaz. Mi smo ipak posegli za kraljem sirnih namaza mascarponeom, s kojim se rade ukusne slastice. Njegova blaga i kremasta tekstura nam se činila kao super kombinacija s čokoladom i punjenjem od vanilije Oreo keksa. 

Foto: Index

Mascarpone može naglasiti glatkoću i kremoznost desertima, a istovremeno uravnotežiti intenzitet čokolade. Tako stvara ukusnu, čak i sofisticiranu kombinaciju. Ona može biti privlačna u desertima gdje se želi naglasiti kontrast između bogate čokolade i svježeg, kremastog sira.

Za božićne šišarke koje smo mi napravili sugeriramo omjer namaza i Oreo keksa 1:3. Sa sirom je potrebno ipak pažljivo jer je izuzetno kremast, a završna sjedinjena masa treba biti dovoljno čvrsta kako bismo ju oblikovali u stošce ili nešto što nalikuje šišarkama. 

Foto: Index

Zvijezda svakog blagdanskog stola 

Ako smo se ikad osjećali kao kulinarski eksperti, ovo je bio trenutak. Svaki "češer" smo pažljivo oblikovali rukama i, na naše iznenađenje, na prstima nismo imali ostatke čokolade jer su se sastojci odlično sjedinili.

Nakon oblikovanja, u naše slatke stošce smo umetnuli pahuljice i tako ih učinili neodoljivo sličnima pravim šišarkama.

Završni dodir je bilo posipanje šećerom u prahu, što je desertu dalo blistav zimski šarm. Okus je bogat, čokoladan i kremast. Za one koji nisu toliko fanovi slatkih deserata, sugerirali bismo da se umjesto pahuljica stave usitnjeni bademi u listićima te da se izbjegne posipanje šećerom u prahu. 

Sugestija je isto da ovaj bogat desert odstoji nekoliko sati u hladnjaku. Ako želite eksperimentirati s okusima, slobodno se poslužite i ostalim zanimljivim okusima Oreo keksa koji će dati drugačiji, suptilniji okus, od vanilije i karamele, ili vanilije i maline.

Kombinirajući Oreo kekse s nekoliko jednostavnih sastojaka, uspjeli smo stvoriti atraktivni desert koji je spoj jednostavnosti i užitka. Oreo keksi, s prepoznatljivom čokoladnom notom i kremastim punjenjem od vanilije, pokazali su se kao odličan temelj za naš kreativni blagdanski recept.

Gotovo svaka blagdanska zabava koju posjećujete imat će red s mesnim proizvodima, tradicionalne kolačiće ili mađarice. Međutim, rijetko tko će imati jestive borove šišarke, što ih čini nezaobilaznim komadom za vaš zimski praznik.

Foto: Index

Sponzorirani sadržaj donose Index i Mondelēz International u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.