Slavni glumac opet optužen za seksualno zlostavljanje

Foto: EPA

JEDANAEST mjeseci nakon što je pušten iz zatvora uz ukinutu presudu o zlostavljanju te par mjeseci nakon što je Vrhovni sud potvrdio tu odluku, Bill Cosby će se opet naći na optuženičkoj klupi. Judy Huth (64) je pokrenula postupak protiv glumca u kojem ga optužuje da ju je 1975. godine na Playboyevom imanju prisilio na spolni čin pristanka. Huth je tada imala 16 godina.

Njeni će odvjetnici slučaj temeljiti na njenom svjedočanstvu te na fotografskim dokazima koji će njen iskaz pomoći smjestiti u kontekst. Cosbyjevi odvjetnici poriču da je bilo seksualnog zlostavljanja te naglašavaju kako druga strana mora dokazati da se sporni događaj zbio prije skoro 50 godina. Priznali su kako je Cosby odveo Huth na imanje, što se vidi i na jednoj fotografiji, ali tvrde da ne vjeruju da je u tom trenu bila maloljetna.

Cosby u ovom slučaju neće svjedočiti jer prema Petom amandmanu nitko ne može biti prisiljen da pred sudom svjedoči protiv samog sebe. Osim toga, Cosby neće niti prisustvovati suđenju. Njegovi su odvjetnici rekli kako je zbog glaukoma skoro slijep te da bi mu putovanje predstavljalo problem.

Prije četiri godine Cosby je osuđen na minimalnu kaznu zatvora od tri godine zbog seksualnog zlostavljanja Andree Constand, zaposlenice Sveučilišta Temple u Philadelphiji, iz 2004. Glumac je tijekom svjedočenja priznao da je neprimjereno dodirivao Andreu nakon što joj je dao snažan sedativ bez njenog pristanka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.