Bili smo u posljednjoj videoteci u Zagrebu koja je pred stečajem, ovako sada izgleda

Foto: Karlo Klasić/Index

VIDEOTEKA Pauk, koja je nekoć imala preko 20.000 korisnika, sada se nalazi pred stečajem i prijeti joj zatvaranje, a mi smo odlučili otići na mjesto događaja i provjeriti u kakvom se stanju videoteka danas nalazi.

Videoteka koja se nalazi na Trešnjevci otvorena je 2001. godine i od tada radi bez prestanka. Današnji vlasnik Marko Jantol je započeo s radom davne 2003. godine, a posao je preuzeo 2016. godine. Godišnja članarina iznosi 10 kuna, a cijene posudbe filmova kreću se između 12 i 15 kuna za 7 dana. Postoji i mogućnost kupnje nekih filmova, takozvane trajne posudbe, čija najviša cijena u videoteci dostiže 20 kuna.

Fond videoteke je oko 16 tisuća filmova, a izbor je uistinu raznolik pa se može pronaći gotovo sve, od starih klasika poput filmova Charlieja Chaplina do onih koji su prije tri ili četiri mjeseca punili kinodvorane.

Na sada još donekle "živućima" DVD-u i Blu-Rayu posuđuje još, ističe Jantol, oko 500 do 800 korisnika – zaljubljenika u film na ''starinski'' način.

Videoteka je i pet friendly pa tako svi klijenti koji dođu sa psom dobiju poslasticu za svog kućnog ljubimca.

No nakon nedavnog zatvaranja splitske videoteke Matrix i nestanka videoteke u Samoboru, nade da videoteka Pauk neće zatvoriti svoja vrata sve su manje.

"Mislim da nećemo opstati'', kazao je Jantol.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.