Bila je TV ikona 80-ih pa optužila Hollywood da je šikanira jer je glasala za Trumpa

Foto: Profimedia

KIRSTIE ALLEY u Hollywood nije došla zbog glume, no tijekom osamdesetih i devedesetih njeno ime obilježilo je filmsku i TV scenu. 

Alley se iz rodnog Kansasa preselila u Los Angeles da bi istražila scijentologiju i posvetila se karijeri dizajnerice interijera, no završila je u glumačkom svijetu. 1982. godine dobila je svoju prvu filmsku ulogu, onu zapovjednice Saavik u Zvjezdanim stazama 2: Khanov bijes.

Ponuđeno joj je da se pojavi i u sljedeća dva nastavka, no ona je to odbila tvrdeći da joj je Paramount ponudio manje za nastavke nego što je plaćena za Khanov bijes. Godinu dana kasnije pojavila se u sitcomu The Love Boat, u kojem je glumio i njen suprug Parker Stevenson, 1984. pojavila se u filmu Runaway s Tomom Selleckom te u filmu Blind Date.

1987. godina joj je promijenila život

Uslijedila je uloga u seriji Masquerade koja je trajala samo jednu sezonu, zatim je u TV filmu A Bunny's Tale glumila Gloriju Steinem, no njen najveći uspjeh došao je s 1987. godinom i ulogom Rebecce Howe u Kafiću Uzdravlje. Zamijenila je dotadašnju zvijezdu serije Shelley Long. Za ulogu Rebecce Howe nominirana je za pet Emmyja, a jedan je i osvojila 1991.

Iste te 1987. godine glumila je i u filmu Look Who's Talking (Gle tko to govori) uz Johna Travoltu. To je te godine bio jedan od pet filmova s najvećom kinozaradom. I 1993. taj film i serija Kafić Uzdravlje isprepleli su puteve u njenoj karijeri - te godine snimila je 11., posljednju sezonu Kafića Uzdravlje te nastavak Gle tko to govori.

1995. godine glumila je uz sestre Olsen u It Takes Two i u trileru Village of the Damned. U kasnim devedesetima ostvarila je još nekoliko zapaženih uloga, od kojih šira javnost najviše pamti onu u Drop Dead Gorgeous te ulogu u seriji Veronica's Closet koja se emitirala tri godine.

Borba s kilogramima i Trump

Početkom 2000-ih manje se mogla vidjeti na TV ekranima, no 2005. godine vratila se serijom Fat Actress koju je sama napisala po uzoru na svoj život. Glumila je glumicu koja se bori s gubitkom težine i pokušajem oživljavanja karijere. Serija je trajala samo jednu sezonu, a Alley je i nakon toga javno progovarala o borbi s kilogramima.

Njena posljednja uloga bila je ona u filmu You Can't Take My Daughter 2020. godine. 2021. godine optužila je Hollywood da ju šikanira jer je glasala za Trumpa. "Glasala sam i za Obamu dva puta, ista sam ta cura, tad sam vam bila dobra", govorila je.

Podsjećamo, Kirstie Alley preminula je u 71. godini.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.