Beogradski odvjetnik ne želi zaposliti studenta s odličnim prosjekom, a ovo je razlog

BEOGRADSKI odvjetnik Uroš Nedeljković otkrio je da ne želi zaposliti pravnika koji je tek diplomirao na Pravnom fakultetu. Razlog - sad već bivši student je presavršen, odnosno u indeksu je imao samo odlične ocjene.

Dok neki vjeruju da je odlična uspjeh tijekom studija najbolja preporuka za svakog kandidata na razgovoru za posao, Nedeljković se s tim ne slaže. Naime, njemu je u ured stigla prijava koja bi zainteresirala većinu poslodavaca, no on ju je odbio uopće razmatrati. Osim što trenutno ne zapošljava nikog, smeta mu i što se radi o kandidatu koji je tijekom studija imao samo petice (odnosno u Srbiji deset), a fakultet je završio za svega četiri godine i tri mjeseca.

"Za ovaj posao nije bitno samo knjiško znanje, već i životno iskustvo i talent. A što je on proživio i radio dok je studirao? To je moj stav. Drugi možda drugačije razmišljaju", rekao je.

Dodao je da on ima poznanike koji su tijekom školovanja imali izvrsne ocjene, ali nisu postigli veći uspjeh.

"U mom uredu su gotovo svi studirali šest, sedam godina, ni ne znam kakve su ocjene dobivali na fakulteti, a svi su odlični odvjetnici. Ne bi mi bio problem ni da zaposlim nekog tko je studirao deset godina. Vrlo je bitna radna atmosfera u uredu. Svaki se posao može naučiti, ali karakter osobe često može biti smetnja ili prednost u radnom okruženju", rekao je.

S druge strane, njegov kolega Branislav Tapušković navodi da je apsurdno odbaciti nečiji CV samo zato što je ta osoba postigla odličan uspjeh na fakultetu.

"Ocjene djelomično pokazuju nečiju kvalitetu. To je nekakva prednost. Na mjestu kolege, pozvao bih takvog studenta na razgovor i procijenio je li za ovaj posao ili ne. Međutim, studiranje na Pravnom fakultetu je čisto bubanje i tu nema nikakve prakse, pa ocjene ne znače da će netko zahvaljujući dobrom prosjeku biti odličan student. Važniji je talenat i snalaženje u konkretnim i nepoznatim situacijama", rekao je. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.