Balkanska zemlja prva na Forbesovom popisu idealnih destinacija za život u mirovini

Foto: Shutterstock

FORBES je nedavno objavio popis pet najboljih destinacija u kojima je najbolje živjeti u mirovini. 

Kolumnistica Kathleen Peddicord, koja više od tri desetljeća prati trendove života i investicija širom svijeta, u tekstu je napisala da "na ovih pet destinacija umirovljenici mogu u potpunosti uživati u plodovima svog rada u prelijepom okruženju".

Na prvom mjestu našla se Crna Gora, točnije zaljev Boka Kotorska. Kathleen piše da je za tamošnji život mjesečno potrebno imati budžet od 2900 dolara (oko 2600 eura). 

"Pristupačni troškovi života i prekrasni pejzaž"

"S pogledom na isti dio mora kao i jugoistočna Italija, Bokokotorski zaljev se može pohvaliti s 57 milja divne obale okružene visokim planinama i zadivljujućim fjordom. Sjeverna Kalifornija je jedino drugo mjesto koje se s njim može usporediti. 

Duboka uvala Jadranskog mora je zaljev prošaran šarmantnom mješavinom srednjovjekovnih gradova i luksuznih modernih objekata te marinama za superjahte. Ultrabogati tretiraju ovaj raj za jahte kao svoju privatnu rivijeru. 

Bokokotorski zaljev je dobro poznat investitorima, ali s pristupačnim troškovima života, prekrasnim pejzažom, lakom politikom useljavanja, značajnom zajednicom iseljenika i beskrajnim mogućnostima rekreacije, također ima veliku privlačnost za životni stil jet set umirovljenika", piše u članku.

Ostale destinacije koje je autorica izdvojila su Deauville u Francuskoj, zatim Mendoza u Argentini, Phuket na Tajlandu i otoci Turks i Caicos u Atlantskom oceanu.

"Motivacija za preseljenje u inozemstvo nije isključivo smanjenje troškova života. Umirovljenici žele i steći nova, jedinstvena životna iskustva i vidjeti stvari do kojih prosječna osoba ne stigne u svom životu. To su nove stavke u njihovom serijalu zanimljivih priča i traženju najboljeg od svega što svijet može ponuditi", piše u članku.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.