Anja Šovagović: 2 godine nakon potresa nisam ušla u stan, zgrada još nije obnovljena

Foto: Instagram

GLUMICA Anja Šovagović Despot morala se sa suprugom Draganom i djecom iseliti iz svojeg stana nakon što je Zagreb 22. ožujka 2020. godine pogodio razorni potres.

Niti dvije godine nakon potresa zgrada u kojoj su živjeli još nije obnovljena.

"Izgubila sam svaku nadu, znam da to nije kršćanski, ali s obzirom na ekipu koja u dvije godine nije napravila ništa, a političari su tu da služe narodu, a ne narod političarima, ništa drugo niti ne mogu reći. Sve ovo traje jednostavno predugo, bez konkretnog pomaka. Mi sami to ne možemo obnoviti", ispričala je za rtl.hr.

"Kada uđete u moj haustor, sve je isto kao prije dvije godine. Govore kako bi trebalo slušati struku, a ja se pitam - koja je to struka? Mi stanari smo napravili projekt, čak smo obnovili i jedan zid, a za to još uvijek čekamo povrat novca, kako bi mogli krenuti dalje obnavljati. Neki ljudi su ostali tamo živjeti, ali naš četvrti kat je potpuno iselio. Naša cijela zgrada treba konstrukcijsku obnovu."

Nakon što su se iselili iz Zagreba, Anja je s obitelji otišla živjeti na Brač, a zatim su se uselili u novouređeno potkrovlje njezine majke.

"To nam je bila jedina alternativa. Svi smo bili pod adrenalinom. Potres me nije toliko naljutio koliko me ljuti ovo što toliko dugo čekamo pomoć. To je sve skupa zona sumraka, čovjek se ne smije predati osjećajima dok se boriš za egzistenciju. Nisam čovjek koji će se tome prepustiti", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.