Amy Winehouse sada pripada u "Klub 27": Hendrix, Joplin, Morrison i Cobain umrli u kobnoj 27. godini

"KLUB 27" naziv je za skupinu svjetski poznatih i utjecajnih rock glazbenika koji su umrli u kobnoj, 27. godini. Pojam je ponovo aktualizirala iznenadna smrt slavne Amy Winehouse koja je tragično preminula u svom domu, samo dva mjeseca prije svog 28. rođendana. O tom je tragičnom fenomenu napisana i knjiga "The 27s: The Greatest Myth of Rock & Roll" autora Erica Segelstada.

> Umrla Amy Winehouse: Alkohol i droga je odveli u smrt, koncert u Beogradu joj bio posljednji
> Reakcije poznatih na smrt Amy Winehouse: Nadam se da će njena izmučena duša naći mir

Lista glazbenika koji pripadaju u "Klub 27" obuhvaća oko 25 imena koja bi se jednako tako mogla naći i u knjizi o najvećim imenima povijesti rocka. Smrti Briana Jonesa, Jimija Hendrixa, Janis Joplin te Jima Morrisona prve su izazvale znatiželju i potaknule nagađanja o mističnoj 27. godini. Uz iznimku Janis Joplin, smrti ovih glazbenika dogodile su se pod sumnjivim okolnostima. Kada je 1994. godine umro Kurt Cobain, njegova je sestra tad izjavila da je još kao dijete govorio kako se želi pridružiti "Klubu 27".

Osim već spomenutih, u 27. godini umrli su Alan Wilson iz grupe Canned Heat, Ron McKernan iz Grateful Dead, David Michael Alexander iz The Stooges, Pete Ham iz Badfingera, Chris Bell iz Big Stara, Mia Zapata iz The Gusta, Kristen Pfaff iz Janitor Joea i Holea, Richey James Edwards iz Manic Street Preachersa, Maria Serrano Serrano iz Passion Fruita, Bryan Ottoson iz American Head Chargea i drugi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.