Alternativne kulture: Mladi i nekonvencionalni stilovi života

U doba kada je biti 'normalan' postalo dosadnije nego gledanje boje kako se suši, mladi su se okrenuli alternativnim kulturama brže nego što vaša baka mijenja kanale na TV-u. Od cyberpunka do minimalizma, od vegana do vanlifera, alternativne kulture su postale toliko popularne da su gotovo postale novi mainstream. Ali, što to točno znači biti dio alternativne kulture danas? I kako možete znati da ste dio jedne? Ako provodite više vremena objašnjavajući svoje životne izbore nego što ih zapravo živite, čestitamo, vi ste alternativa!

 

Cyberpunk nije samo za cosplay

 

Zahvaljujući filmovima i video igricama, cyberpunk je postao više od estetike; to je način života. Ako mislite da je nositi naočale s LED svjetlima u sred bijela dana normalno, i da je razgovor o distopijskim budućnostima idealan mali razgovor za prvi spoj, možda ste više uključeni u cyberpunk kulturu nego što mislite. Bonus poeni ako vaš stan izgleda kao set za snimanje Blade Runnera 2049.

 

Minimalizam: Jer manje je više (osim na bankovnom računu)

 

Minimalizam nije samo trend; to je umjetnost odricanja od svega što vam ne služi - uključujući, ali ne ograničavajući se na, prostor u ormaru, nepotrebne aplikacije na telefonu i ponekad, društvene obveze. Ako vaša ideja savršene subote uključuje deklutteriranje vaše sobe dok slušate podcast o tome kako posjedovati manje stvari može poboljšati vaš život, čestitamo, vi ste minimalista.

 

Veganstvo: Više od samo salate

 

Biti vegan danas nije samo o izbjegavanju mesa i mliječnih proizvoda; to je politička izjava, modni izbor i ponekad, razlog za online svađe. Ako ste ikada proveli više od sat vremena objašnjavajući razliku između vegana i vegetarijanaca na obiteljskoj večeri, dok vam tetka nudi kobasicu 'jer to nije pravo meso', dobrodošli u klub.

 

Vanlife: Jer tko treba stan kad imaš kombi?

 

Vanlife pokret nije samo za one koji vole putovati; to je za one koji su odlučili da je život prekratak za plaćanje stanarine. Ako vaš dom ima kotače i više ste zabrinuti oko pronalaska dobrog mjesta za parkiranje s Wi-Fi-jem nego o tome gdje ćete biti za pet godina, možda ste pronašli svoju alternativnu nišu.

 

Alternativne kulture nisu samo prolazni trendovi; one su izraz individualnosti i kreativnog otpora protiv mainstream kulture. Bilo da se oblačite kao da ste iz budućnosti, živite s manje, jedete biljke ili putujete svijetom u kombiju, važno je zapamtiti jedno: u svijetu gdje svi pokušavaju biti drugačiji, pravo je umijeće ostati svoj. I na kraju, nije važno koliko ste alternativni, sve dok ne zaboravite poslati mami selfie da zna da ste još uvijek živi.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.