Alpinisti zagrebačke katedrale spasili mačića koji se zaglavio u cijevi

Foto: Facebook

ALPINISTI koji su prošlog mjeseca radili na skidanju tornjeva sa zagrebačke katedrale danas su spasili mačića koji se zaglavio u kanalizacijskoj cijevi u Karlovačkoj ulici u Zagrebu.

"Akcija za pamćenje u Blatu! Građani su čuli mijaukanje kako odzvanja iz kanalizacijske cijevi na Karlovačkoj cesti. Dozvali su nas i mi smo na dubini od pet metara opazili tigrasto mače. Pokušali smo ga izvući svojom opremom, ali mače je bilo toliko isprepadano da mu suradnja nije padala na pamet. Tijekom intervencije smo doznali da su ga djeca iz susjedstva hranila posljednja dva dana, ali opcija da mačić tamo ostane, nije nam dolazila u obzir", istaknuli su iz Azila Dumovec.

Dodali su da su zato u pomoć pozvali Altis, obrt specijaliziran za radove na visini. 

⭐ Akcija za pamćenje u Blatu! 🐱 Građani su čuli mijaukanje kako odzvanja iz kanalizacijske cijevi na Karlovačkoj cesti....

Objavljuje Azil DumovecPonedjeljak, 25. svibnja 2020.

"Vrsnim smo alpinistima rekli da ovaj put pomoć trebamo na dubini. Dečki koje je nedavno proslavilo spuštanje tornja zagrebačke katedrale, nisu dvojili oko dolaska. Došli su čim su mogli – ravno s Kaptola! Proučili su cijev i jedan se spustio na njezino dno. Mačić je ubrzo bio u sigurnim rukama", rekli su iz Dumovca.

Otkrili su i što je dalje bilo s mačićem.

"Dali smo mu ime Pero! Ima oko tri mjeseca. Pero, Pero, sada ideš s nama u Dumovec i tamo ćeš čekati čovjeka koji će nadgledati tvoje buduće pustolovine. Tko ga želi udomiti?", objavili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.